Dimiteix el regidor a Maldà i deixa en safata la censura

REDACCIÓ
30-01-2020
  • Dimiteix el regidor a Maldà i deixa en safata la censura

El ple de l’ajuntament de Maldà, que es va celebrar ahir a la nit, va fer efectiva la dimissió del regidor Jaume Torrent (JxCat), de manera que el govern va quedar en minoria al passar de tres a dos edils. Torrent no va assistir al ple i l’alcalde, Josep Batlle (JxCat), es va limitar a llegir l’escrit que va presentar el passat 7 de gener, en què “demanava de fer efectiva la renúncia al càrrec de forma immediata per motius personals”. El substitut de Torrent no serà un membre de JxCat sinó un d’Independents per Maldà-Acord Municipal, marca blanca d’Esquerra. I és que Maldà vota amb llistes obertes a les municipals, així que la vacant serà per al següent candidat més votat, que és Armengol Tolsà (que va assistir a la sessió d’ahir com a públic), i que està previst que entri com a regidor al pròxim ple, que en cas de ser l’ordinari se celebrarà a l’abril encara que tot apunta que abans se’n convocarà un d’extraordinari.

Ara l’ajuntament informarà la Junta Electoral Central (JEC), a través de correu ordinari, de la dimissió de Torrent i demanarà la credencial del nou edil. A partir d’aleshores, ERC i la CUP activaran el procés per presentar una moció de censura i fer fora l’actual alcalde, Josep Batlle (JxCat), que substituirà la republicana Anna Salla, que ahir tampoc va assistir al ple.

A la sessió d’ahir a la nit hi va haver una mica de picabaralla entre els dos edils de JxCat i el de la CUP quan repassaven les actes anteriors i Sebastià Mata (CUP) va demanar incorporar-hi els arguments del sentit del vot. La picabaralla va arribar quan es va tractar el conveni laboral de la residència, aprovat el mes de desembre per majoria simple (dos vots a favor de JxCat i tres abstencions), tema que suposadament va fer dimitir Jaume Torrent ja que una de les afectades és la seua esposa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta