Dinou municipis del Segrià i Les Garrigues rebran 5 milions d'euros més del Fons de Transició Nuclear

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
03-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dinou municipis del Segrià i Les Garrigues rebran 5 milions d'euros més del Fons de Transició Nuclear
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

Nou pobles del Segrià i deu de Les Garrigues percebran 257.000 euros en un pagament a partir de setembre


Aquest matí, en una reunió presidida pel conseller delegat de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, Albert Castellanos, l'Òrgan de Governança del Fons de Transició Nuclear a Gandesa ha anunciat un segon pagament destinat als municipis del Segrià i Les Garrigues. En total, s'ha decidit un pagament de 257.727,52€ per municipi, beneficiant a 9 municipis del Segrià i 10 de Les Garrigues, amb un total de 4.896.822,88€. Aquest segon pagament complementa el primer, que va ser de 174.000€ per municipi, i s'espera que es faci efectiu a partir del mes de setembre.

Els municipis beneficiaris d'aquest finançament, inclosos dins del grup PENTA II, són aquells que es troben en un radi de 30 quilòmetres al voltant de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, dins de les zones de planificació I i II del Pla d'emergència nuclear exterior. Els presidents dels Consells Comarcals del Segrià i Les Garrigues han expressat la seva satisfacció pel suport econòmic proporcionat als 19 municipis, destacant-ne la importància per al creixement econòmic i la lluita contra el despoblament.

Els municipis beneficiaris d'aquest segon pagament al Segrià són: Aitona, Alcanó, Almatret, La Granja d’Escarp, Llardecans, Maials, Sarroca, Serós i Torrebesses. A Les Garrigues són: Bellaguarda, Bovera, La Granadella, L’Albagés, El Cogul, Granyena, Juncosa, La Pobla de Cèrvoles, Els Torms i El Soleràs. Per a la seva recepció, es requerirà a cada municipi la presentació d'una memòria tècnica, una nova condició establerta per l'Òrgan de Governança en aquest segon pagament.

A la reunió del Fons de Transició Nuclear a Gandesa, també hi ha assistit el secretari de la Cambra de Comerç de Lleida, Josep Ramon París.

Comparteix

També t'interessarà