Diumenge de rebaixes congelat

S.E.
13-01-2020
  • Diumenge de rebaixes congelat

El primer diumenge de les rebaixes oficials es va saldar ahir amb menys afluència a les botigues que en l’anterior festiu d’obertura autoritzada, que va ser diumenge passat, el dia anterior de la festivitat de Reis.

A més a més, les temperatures gèlides que es van viure a la ciutat de Lleida amb tota probabilitat tampoc van afavorir la presència de compradors, així com el fet que molts establiments ja van començar els descomptes fa dos setmanes. I és que des de la suspensió de la llei comercial catalana no hi ha un calendari fix de rebaixes.

De fet, ahir algunes botigues ja publicitaven als aparadors cartells de “segones rebaixes”, molt pocs dies després del dia tradicional d’inici del període de descomptes d’hivern, el 7 de gener.

Precisament, el president dels comerciants de l’Eix Comercial de Lleida, Llorenç González, va indicar que durant la primera setmana de rebaixes oficials les botigues han anat “treballant, sobretot a la tarda, però sense les aglomeracions que anys enrere hi havia sobretot el primer dia”.

Va destacar que la majoria d’establiments que van obrir són franquícies i cadenes i va subratllar que aquestes van ser les que van registrar més volum de vendes, en detriment dels comerços locals que també van decidir aixecar la persiana i aprofitar el dia festiu d’obertura autoritzada.

Així mateix, a la Zona Alta de la capital, el diumenge de botigues obertes va registrar unes vendes “més fluixes” que l’anterior festiu. Una portaveu de l’agrupació de comerciants ho va atribuir al fet que fa dies “que venen amb rebaixes a un ritme notable”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta