Diversos municipis de les Garrigues volen demanar la declaració de zona catastròfica després dels aiguats

REDACCIÓ
24-10-2019
  • Diversos municipis de les Garrigues volen demanar la declaració de zona catastròfica després dels aiguats
  • Diversos municipis de les Garrigues volen demanar la declaració de zona catastròfica després dels aiguats
  • Diversos municipis de les Garrigues volen demanar la declaració de zona catastròfica després dels aiguats

Diversos municipis de les Garrigues estan estudiant demanar la declaració de zona catastròfica després de les conseqüències devastadores que han tingut en municipis com l'Albi, Vinaixa, Arbeca o les Borges Blanques, entre d'altres, els darrer aiguats.

Els Bombers de la Generalitat, que van haver de fer un total de 284 sortides a les comarques de Lleida arràn del temporal, també van haver de rescatar a persones que havien quedat atrapades amb els seus vehicles quan anaven per camins pels que no es podia circular.

Les Borges Blanques, és un dels municipis que estudia demanar la declaració de zona catastròfica, ja que els aiguats han provocat greus afectacions en cases, cultius, carreteres i equipaments. Per la seva banda i a l’espera d’avaluar els danys en carreters i mobiliari urbà, equipaments i edificis, Mollerussa, intenta recuperar-se també dels efectes del temporal, on també  s'ha d'afegir els talls a les carreteres de Miralcamp i Torregrossa.

A Vinaixa hi van caure més de 250 litres per metre quadrat en menys de tres hores i l’aiguat va inundar diversos equipaments municipals.

El President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que aquest dimecres ha visitat diversos dels municipis afectats, ha manifestat que l'ens posarà tots els seus mitjans a disposició dels municipis que ho necessitin.

El President de la Generalitat, Quim Torra,  ha anunciat que el Govern ha decretat un dia de dol oficial per avui dijous i ha demanat a tota la ciutadania que se sumi al minut de silenci que ha convocat a les 11.00 hores, en solidaritat amb totes les famílies de les persones afectades pels aiguats.

Per la seva banda, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha ofert a la Generalitat "tota la col·laboració" per pal·liar els greus efectes causats per la DANA en diversos municipis catalans, i ha agraït el "treball incansable" dels cossos i serveis d'emergències per fer front als estralls del temporal.
 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicaria com a violència de gènere?