Dora Padial serà la nova síndica de greuges de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
26-09-2019
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dora Padial serà la nova síndica de greuges de Lleida
  • Dora Padial serà la nova síndica de greuges de Lleida

El ple de l’Ajuntament de Lleida debatrà divendres el nomenament de la jurista Dora Padial com a nova Síndica Municipal de Greuges. La proposta del govern municipal d’ERC, JxCat i el Comú també compta amb l’aval del grup del PSC.

L’alcalde Miquel Pueyo ha presentat la futura síndica, Dora Padial, acompanyat de la regidora de Participació Elena Ferre i del cap de l’oposició Fèlix Larrosa.

El paer en cap ha destacat el "rigor professional i acadèmic" de Dora Padial així com la seva "preparació, discreció, sensibilitat personal i humanitat". L’alcalde ha posat de manifest que la figura del síndic municipal de greuges és un "puntal de l'administració" local i "ha de ser un pont de diàleg permanent amb les persones".

Dora Padial és professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida i adjunta a la Secretaria General de la UdL. Anteriorment, ha estat vicedegana i cap d'estudis de Dret de la Facultat de Dret i Economia de la universitat lleidatana. La futura síndica s’ha marcat com a objectiu "apropar l'Ajuntament a la gent" i fer "que les persones vegin que estan protegides per aquesta institució".

Padial ha subratllat el seu compromís social i la voluntat d'"ajudar la gent". Un dels reptes que es fixa és aportar el seu "granet de sorra" atenent els greuges de la ciutadania i fent "petites coses perquè la ciutat funcioni i perquè la gent vegi que l'Ajuntament funciona".

La regidora Elena Ferré ha ressaltat la vessant social de Padial i ha assenyalat que és una "persona mediadora", "preparada" i amb una "sensibilitat extrema".

El cap de l'oposició, Fèlix Larrosa, ha lloat la candidata proposada pel govern municipal i ha destacat de Padial que és "una dona preparada i amb una gran complicitat amb la ciutat". A l'acte també ha assistit el portaveu del PSC, Jaume Sellés.

El paer en cap ha recordat que la Paeria va ser el primer ajuntament de l'Estat en instaurar, l'any 1990, la figura del síndic municipal de greuges. El primer síndic va ser Simeó Miquel (1990-1995), seguit de Teresa Areces (1995-2006) i de l’actual, Josep Giné. L’Ajuntament de Lleida ha agraït la tasca desenvolupada per Giné com a síndic municipal de greuges.

Comparteix

També t'interessarà