Dos cadells d’ós més a Lladorre, pocs dies abans d’introduir un nou mascle

SEGREcom
Publicat: 
28-05-2016
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dos cadells d’ós més a Lladorre, pocs dies abans d’introduir un nou mascle

L’equip de seguiment de l’ós bru al Pirineu de Lleida va difondre ahir imatges d’una óssa i dos cadells passejant pel parc natural de l’Alt Pirineu, al terme municipal de Lladorre. Amb molta probabilitat es tracta de Boavi i els seus dos fills, nascuts aquest any. Aquesta femella, nascuda el 2010, és filla de Pyros i Caramellita i ja va criar el 2014 una altra parella de cadells que només es van poder fotografiar una vegada.

Les instantànies captades representen la primera dada de reproducció d’óssos bruns al Pirineu d’aquest any i es van obtenir a través d’una trampa fotogràfica el 9 de maig. A més, els tècnics també van poder registrar dimarts passat les imatges d’un ós mascle jove a la zona del parc.

Tot això, a pocs dies que es dugui a terme l’alliberament d’un altre mascle procedent d’Eslovènia que ha d’acabar amb la consanguinitat que afecta actualment els plantígrads del Pirineu.

Mentrestant, el Conselh Generau d’Aran organitza avui l’agrupació dels ramats de la Val, una iniciativa que prova de minimitzar els danys que pot causar en ramats d’ovelles i cabra la presència de fauna salvatge. L’agrupació es farà la muntanya de Montoliu (Bagergue) i es preveu que s’hi agrupin un total de 1.200 ovelles i cabres, aproximadament. D’altra banda, un ramader del municipi de Lladorre va denunciar ahir davant de l’equip de seguiment de l’ós al Pallars Sobirà la dispersió del seu ramat de vaques a les proximitats de l’estany de Naorte, la qual cosa va atribuir a la presència de l’ós a la zona. Va trobar els animals espantats i dispersos en un radi de fins a una hora de camí respecte a la ubicació inicial, amb les femelles separades de les cries.

Comparteix

També t'interessarà