⏯️ Dos detinguts per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística

ACN
Publicat: 
11-12-2022
Actualitzat: 11-12-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Dos detinguts per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 27 i 45 anys per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística de Sabadell. Els dos arrestats volien que els recompensés la pèrdua de 102 quilos de marihuana intervinguts per la policia francesa en un control a la localitat de Perrigny, al departament del Jura. A finals del mes d'agost, els dos homes havien contractat els serveis de l'empresa del Vallès Occidental per a transportar una mercaderia des de València fins a Frankfurt. La feina va ser subcontractada a una altra empresa de transport internacional, amb seu a Eslovènia, que va ser la que va patir el control policial el 6 de setembre a França, amb la descoberta del centenar de quilos de droga.

Un cop les autoritat franceses van alliberar-lo, el camió va continuar el seu recorregut fins al lloc de destí, que va resultar ser una església parroquial que també fa les funcions de residència de gent gran. Ningú de l'església sabia res d'aquella càrrega, ni hi havia cap persona esperant-la. Per aquest fet, el camió amb la càrrega –i sense la marihuana- va tornar a Sabadell, a la seu de l'empresa de transport. L'11 d'octubre, la persona de l'empresa de València que havia contractat els serveis de la companyia de logística es va desplaçar fins a la cocapital del Vallès Occidental per comprovar la càrrega i, en veure que no hi havia la marihuana, li va dir a l'empresari vallesà que aquesta droga havia d'aparèixer.

Extorsió amb fotografies del domicili, dels vehicles i dels pares 

Minuts més tard va rebre la trucada d'una altra persona qui va dir ser el propietari de la droga, i que li havia de donar 94 quilos de marihuana o 250.000 euros com a compensació per haver perdut la droga. A més a més li va enviar fotografies del seu domicili, dels seus vehicles i inclús instantànies on apareixien els pares de la víctima en un centre comercial, amb la finalitat d'intimidar-lo per a què fes el pagament dels diners. Aquell mateix dia, el propietari de l'empresa de logística de Sabadell es va adreçar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per denunciar que era víctima d'una extorsió.

Gràcies a la investigació, es va poder identificar el principal extorsionador, que va ser detingut el 24 de novembre a Barcelona. En el moment de l'arrest se li va trobar el telèfon mòbil des del que feia les trucades extorsionadores. Paral·lelament, el dia 1 de desembre, es va detenir un segon extorsionador al País Valencià amb la col·laboració d'efectius de la Policia Nacional. A banda de la detenció, es van fer entrades i escorcolls al seu domicili i a l'empresa des d'on es va enviar el carregament que contenia la droga. Els Mossos d'Esquadra també es van posar en contacte amb les autoritats franceses per confirmar el decomís dels 102 quilos de marihuana i la seva relació amb l'empresa del País Valencià.

El primer detingut va passar a disposició judicial el 25 de novembre davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell, qui va decretar el seu ingrés a presó. El segon detingut va passar a disposició judicial el passat dia 2 de desembre al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Paterna, i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Comparteix

També t'interessarà