⏯️ Dos detinguts a les Garrigues i a Alacant per enaltiment del terrorisme racista

ACN
22-09-2020
  • ⏯️ Dos detinguts a les Garrigues i a Alacant per enaltiment del terrorisme racista

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de nacionalitat espanyola i 30 anys, com a suposats autors de delictes d'irritació a l'odi contra estrangers i per enaltiment del terrorisme racista. Les detencions es van fer l'11 de setembre, en un dispositiu amb la Guàrdia Civil, a la Pobla de Cérvoles (Garrigues) i a Campello (Alacant). És la primera investigació policial a l'Estat vinculada al supremacisme blanc. Segons la policia, els detinguts s'inspiraven amb la matança de 51 persones a Christchurch (Nova Zelanda), i a traves de webs i diferents canals de missatgeria instantània es dedicaven a difondre missatges de contingut racista amb l'objectiu de crear "comunitats blanques", dotar-se d'armes i preparar-se per a la "guerra racial".

Segons els Mossos d'Esquadra, les dues persones són defensores del pensament racista vinculat al supremacisme blanc que defensa la superioritat de la raça blanca per sobre tot. Ho feien a través de diversos perfils a llocs webs i també a canals de missatgeria instantània. Amb aquests perfils es dedicaven a difondre missatges de contingut racista contra altres col·lectius per raó de la seva raça, origen, creences, manifestacions polítiques, sexe i orientació sexual. Igualment, publicaven missatges on s'enaltien terroristes com ara Brenton Tarrant, l'autor de l'assassinat racista de 51 persones a Christchurch (Nova Zelanda) el 15 de març de 2019, i s'incitava a cometre nous atacs similars contra persones d'altres races.

Els mossos apunten que els detinguts defensaven, en els missatges i documents publicats, la creació de "comunitats blanques" aïllades i autosuficients en entorns rurals. Aquests grups s'havien d'abastir d'armes i preparar-se per al que anomenaven "la guerra racial". Segons deien i defensaven, preparar-se per aquest conflicte era l'única forma en què la raça blanca podria sobreviure a l'arribada d'altres col·lectius d'estrangers que, sempre segons les seves manifestacions, actualment es produeix als països occidentals. Amb l'objectiu de crear una d'aquestes comunitats, els dos detinguts van viure durant uns mesos en dues cases aïllades a la Pobla de Cérvoles, on ara s'ha detingut a un d'ells. En aquest sentit, s'investiga també la intenció d'aquestes persones d'aconseguir armes.

La investigació es va iniciar a mitjan de 2019, quan es va localitzar a internet un document, publicat per un dels ara detinguts, a mode d'ideari i guia programàtica que tenia molts elements en comú amb altres escrits fets per terroristes vinculats al supremacisme blanc. Posteriorment es van identificar els ara detinguts vivint junts a una zona aïllada.

Durant aquests mesos, la investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció 4 de Lleida, ha permès conèixer amb detall l'activitat delictiva dels dos detinguts a la xarxa i controlar la suposada comunitat aïllada i armada que pretenien crear. En els diversos canals de missatgeria investigats, hi havia nivell d'accessos restringits en funció del contingut dels mateixos i de la jerarquia interna dels participants. Els dos detinguts eren els administradors de tots aquests accessos i canals.

La investigació ha permès corroborar que els arrestats mantenen el seu ideari supremacista basat en tres aspectes: el primer seria el seu fort nacionalisme blanc emparat en una base científica que posiciona els blancs per sobre de la resta de races humanes. El segon és la seva postura antisistema, és a dir consideren que l'actual classe política governant vol perjudicar els blancs i per això afavoreix la immigració clandestina nord africana cap a Europa i de tot tipus de races. Per últim, com a tercer aspecte rellevant seria la justificació de l'ús de la violència així com l'enaltiment d'accions terroristes produïdes envers immigrants o col·lectius no blancs.

Segons els mossos, les detencions es van precipitar el dia 11 de setembre ja que un dels investigats pretenia subministrar substàncies químiques per inhibir la voluntat a una dona amb l'objectiu de mantenir-hi relacions sexuals.

Els dos joves han quedat en llibertat amb càrrecs, amb l'obligació d'anar a signar al jutjat de manera quinzenal i amb la retirada del passaport d'un d'ells ja que disposa de doble nacionalitat espanyola i americana.

La investigació continua oberta sota la tutela del jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida i no es descarten més detencions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?