⏯️ Dos detinguts a Lleida com a presumptes autors de 22 robatoris en casetes de reg del canal Aragó-Catalunya

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
29-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Dos detinguts a Lleida com a presumptes autors de 22 robatoris en casetes de reg del canal Aragó-Catalunya
    Peu de foto: 
    Foto: Guardia Civil

Els danys provocats ascendeixen a més de 30.000 euros i van deixar sense aigua a 132 comunitats de regants


La Guàrdia Civil de Fraga va detenir el 21 de setembre dos veïns de Lleida, de 20 i 21 anys, com a presumptes autors de 22 robatoris amb força en casetes de reg al llarg del canal Aragó-Catalunya. Els robatoris van tenir lloc des del mes de juny entre els municipis d'Albelda, a la comarca de Llitera, i Almacelles (Segrià) i, en total, els autors es van endur 44 bateries de 22 casetes de reg. Això va provocar danys a les propietats que ascendeixen a més de 30.000 euros. A més, es van desconfigurar els sistemes de reg, fet que va deixar sense abastiment d'aigua a 132 comunitats de regants i va afectar el desenvolupament dels cultius. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

La Guàrdia Civil va iniciar una investigació després de rebre diverses denúncies per una sèrie de robatoris successius en 22 casetes de reg que s'havien produït des del mes de juny. Així, van mirar de determinar si tots els delictes denunciats guardaven relació entre si i si els autors podien ser els mateixos, ja que la forma d'actuar i l'ús d'eines coincidien en tots els robatoris. Fins i tot, els lladres havien tornat a robar en diverses casetes on ja havien entrat seguint el mateix patró.

Amb la col·laboració ciutadana, així com d'agents rurals i personal de la Comunitat de Regants del Canal d'Aragó i Catalunya, els investigadors van poder recopilar informació que va servir per esclarir els fets i identificar els presumptes lladres.

L'operació va culminar el 21 de setembre quan la Guàrdia Civil de Fraga, amb l'ajuda de la Guàrdia Urbana de Lleida, van detenir els dos homes com a presumptes autors d'un delicte continuat de robatori amb força.

Els detinguts van ser traslladats al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Montsó, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Comparteix

També t'interessarà