Dos lleidatanes, campiones del món de veteranes

01-04-2014
  • Dos lleidatanes, campiones del món de veteranes

Anna Serra i Yolanda Badia són les dos primeres Campiones del Món del club Lleida Unió Atlètica. Les dos van aconseguir el títol en el Campionat del Món de veterans que s'ha celebrat durant el cap de setmana passat a Budapest. A més d'aquestes dos medalles d'or, els representants del club van aconseguir també tres medalles de plata i dos més de bronze, a més de vorejar algun podi més. Un altre lleidatà, Manel González, del club Muntanyenc Sant Cugat, i olímpic a Los Angeles'84, es va proclamar campió del món en 400 llisos, majors de 50 anys.

Anna Serra ja es va classificar per a la final dels 60 metres tanques amb el millor temps, 9.11, la quala a més li permetia igualar el rècord d'Espanya. Però a la final la lleidatana va rebaixar aquell temps per guanyar el títol mundial amb un registre de 9.08, nou rècord d'Espanya en la categoria majors de 40 anys. Yolanda Badia es va classificar per a la final dels 400 metres llisos amb el segon millor registre, també en majors de 40 anys. La lleidatana també va ser la millor a la final, amb 59.30.

Tant Serra com Badia van repetir medalla, en aquesta ocasió de plata. Serra ho va fer formant part de l'equip espanyol de relleus 4 x 200 de majors de 40 anys i Badia a l'equip de relleus, també de 4 x 200, però de majors de 35 anys, en el qual també hi havia la seua companya del Lleida UA, Elisabet Ruz.

Per la seua part, Luis Lahoz va completar el medaller de l'equip lleidatà penjant-se dos medalles de bronze. Ho va fer a les proves de 3.000 metres i a la de mitja marató. Una altra lleidatana del club, Meritxell Bonet, també va participar en 3.000 i mitja marató, i va quedar sisena i quarta, respectivament.