Dos lleidatanes disputaran al Marroc la Titan Desert

SEGREcom
Publicat: 
17-03-2015
Actualitzat: 17-03-2015 10:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dos lleidatanes disputaran al Marroc la Titan Desert

Les lleidatanes Rosa Alzamora i Mireia Barberà disputaran entre el 27 d'abril i l'1 de maig la Titan Desert, prova que se celebra al Marroc, considerada el Dakar de les bicicletes BTT i que compleix el desè aniversari. Rosa i Mireia prenen part en la categoria d'"Ambaixadors", en la qual competiran els també lleidatans Eva i Isaac Ledesma. Mentre que per a Rosa Alzamora aquesta serà la seua quarta participació en la prova, Mireia debuta.

"Vaig ser com a voluntària en l'organització de la Titan Desert el 2012 i llavors em vaig dir que hi tornaria, però per competir. Ho vaig comentar a la Rosa i ens hem apuntat", explica la Mireia. "La veritat és que no ha costat gaire convèncer-me. És una prova molt dura però m'agrada molt el Marroc i em venia de gust tornar-hi", afegeix Rosa Alzamora que, per la seua experiència, sap el que cal fer en una prova de 600 quilòmetres que es desenvolupa al llarg de sis etapes.

"Hi ha gent que físicament estan molt forts i surten al màxim des del primer dia. Però amb la calor, la duresa del recorregut i totes les dificultats que et pots anar trobant, el millor és anar tranquils. És una prova llarga i cal dosificar", afegeix Rosa, una especialista en proves de llarga durada. Per les seues característiques, la Titan Desert és una prova en la qual, a banda d'una bona forma física, "és important l'aspecte mental. Però se suposa que en això vas fort des del moment que decideixes apuntar-t'hi", explica Mireia. "Sí, perquè lògicament, si físicament no estàs ben preparat, ja ni et planteges anar-hi", afegeix Rosa.

Les lleidatanes compten amb el patrocini de la Diputació, a través de l'Ara Lleida; Monlau, Ekke, Medilast, RACC, Montsan i Blue Coffee Bike. "Som l'únic equip femení", expliquen, ja que els altres que competeixen en la categoria Ambaixadors són tots mixtos. Per afrontar la duresa d'una prova d'aquest tipus fa setmanes que han intensificat el seu entrenament. "Cinc dies a la setmana sortim totes dos per acumular quilòmetres i els altres dos treballem al gimnàs." Una altra dificultat afegida és que, en cada etapa, han de portar tant el menjar que necessitin per a jornades que es poden prolongar entre 6 i 8 hores, així com tres litres d'aigua. "També hi ha una etapa marató, en la qual no hi ha cap tipus d'assistència a l'acabar la jornada. Però és una prova que val la pena."

Comparteix

També t'interessarà