Dos lleidatans pugen a la Primera divisió suïssa

JOSÉ CARLOS MONGE
28-05-2019
  • Dos lleidatans pugen a la Primera divisió suïssa
  • Dos lleidatans pugen a la Primera divisió suïssa

Dos lleidatans, Jaume Bartés (Lleida, 31-3-1995) i Iker Bosch (Bell-lloc, 20-7-1996), han fet història aquest cap de setmana en un modest club d’hoquei austríac, el Wolfurt, amb el qual han ascendit a la Primera divisió de Suïssa. El Wolfurt culmina així una temporada sensacional, ja que per primera vegada van arribar als quarts de final de la Europe Cup. Juguen a la Lliga austríaca i també a la Segona divisió de Suïssa.

“Per al club és un fet històric. És la primera vegada que puja a la màxima categoria de Suïssa”, explica Bartés, que ha complert la quarta temporada al Wolfurt, la tercera com a entrenador jugador. “El club va fer un projecte entre 2013-2020 per millorar la base i portar l’equip a l’elit suïssa. Dono gràcies perquè el destí em va portar a Wolfurt”, afegeix.

Bosch, per la seua part, compleix la seua segona temporada. “Feia temps que el club ho buscava i ha generat molta il·lusió. Ara toca seguir i plantar cara l’any que ve a la Primera divisió”, explica.

Bartés, que es va implicar en el projecte des del primer any, afegeix que “aquest ascens dóna sentit a estar a més de 1.000 quilòmetres de casa, dels amics, de la família i a tot l’esforç i treball que hi ha darrere, tant de l’equip com en el pla personal. Estic orgullós de tot l’equip i del club, que em va fer tota la confiança quan només tenia 21 anys”.

Tots dos seguiran l’any que ve. Iker, que ha tingut ofertes, explica que “aquí em sento valorat i estimat, he après una altra llengua –l’alemany– i sóc feliç d’haver ajudat en les dos millors temporades del club. Vaig dir que si pujàvem, seguiria”. Jaume, format al Llista, també ho té clar: “Seguiré i dubto que algun dia torni per jugar a Lleida, encara que mai no es pot descartar res.”

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta