Dotze medalles més al Català

15-07-2019
Actualitzat: 15-07-2019 12:18
  • Dotze medalles més al Català

El Campionat de Catalunya d’estiu júnior i absolut de natació va abaixar ahir el teló al Centre de Natació de Mataró amb dotze medalles més per a la representació lleidatana, encapçalada pel CN Cervera i el CN Lleida, que van obtenir sis i cinc medalles respectivament en aquesta última jornada, en què també va brillar Cris Garcia. L’ara nadadora del CN Terrassa va sumar ahir la quarta medalla absoluta en aquests campionats, després d’aconseguir la segona plaça en els 1.500 lliures, només superada per Marina Castro.

Garcia no va ser l’única lleidatana que va pujar al podi en categoria absoluta. Una altra de les habituals, Paula Juste, també es va penjar una plata, en el seu cas en els 50 papallona, prova en què es va proclamar campiona de Catalunya júnior. La nadadora del CN Lleida també va dominar els 100 esquena júnior i es va penjar l’or, encara que va ser cinquena absoluta, prova en la qual Cris Garcia va aconseguir la setena posició.

Els altres dos medallistes del CN Lleida van ser Tomàs Lomero, que es van endur el títol en els 50 papallona, i Judith Cortés, que va ser bronze en la mateixa disciplina, els dos en la categoria júnior. Marc Juárez va ser cinquè en els 50 papallona i Roger Miret i Núria Viladegut sisè en 100 esquena i 1.500, respectivament, mentre que el relleu 4x100 estils, format per Juste, Cortés, Viladegut i Daviu, va ser també sisè.

Per la seua part, el CN Cervera va tancar el campionat autonòmic amb quinze medalles en total, sis de les quals ahir, en què destaca la de bronze aconseguida per Ignasi Bernaus en els 200 braça absoluts. També van brillar Bernat Esteban, plata en 1.500 de lliures en la categoria de 18 anys; Andrea Serlavós, també plata en 200 braça de 16 anys; Queralt Velasco, bronze el 1.500 de 16 anys; i Òscar Díez, que va firmar un doble, al ser or en 50 papallona i plata en 200 de lliures de 17 anys.