⏯️ Dues grues de grans dimensions trauran de les vies els trens d'FGC accidentats

ACN
Publicat: 
17-05-2022
Actualitzat: 17-05-2022 13:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Dues grues de grans dimensions trauran de les vies els trens d'FGC accidentats
    Peu de foto: 
    Jordi Pujolar / Gemma Sánchez (ACN)
  • ⏯️ Dues grues de grans dimensions trauran de les vies els trens d'FGC accidentats
    Peu de foto: 
    Jordi Pujolar / Gemma Sánchez (ACN)

Dues grues de grans dimensions esperen sobre el pont que creua les vies a escassos metres de l'estació de FGC de Sant Boi de Llobregat per retirar els trens accidentats aquest dilluns al vespre. Entretant, el dispositiu durant les primeres hores d'aquest dimarts se centra en retirar el material que ha quedat estès a terra i en remolcar la part del comboi de mercaderies que no va descarrilar. Al lloc dels fets, nombrosos operaris treballen des de la nit per intentar deixar la via neta i que el servei es pugui restablir al més aviat possible. Fonts de la companyia han explicat a l'ACN que abans que puguin tornar a circular els trens també s'hauran de fer comprovacions de l'estat de les vies.

Pel que fa a les causes de l'accident, la companyia i els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per intentar esclarir perquè va descarrilar el tren de mercaderies en un punt que, segons FGC, no tenia problemes coneguts. En aquest sentit, la presidenta de la companyia, Marta Subirà, ha explicat a diversos mitjans que cal analitzar amb detall les dades.

D'altra banda, en un dels autobusos del transport alternatiu, un usuari relatava que normalment agafa cada tarda el comboi que ahir es va accidentar, tot i que aquest dilluns no ho va fer per motius personals. "Cada dia veig el tren de mercaderies amb què va haver el xoc, i sempre penso que va a tot drap", es lamenta.

El jutjat obre diligències sobre l'accident

El jutjat d'instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat, en funcions de guàrdia, ha obert diligències sobre l'accident ferroviari, segons han informat aquest dimarts fonts judicials. Aqust dilluns al vespre, la jutgessa, el lletrat de l'administració de justícia, el fiscal i el forense es van desplaçar fins al lloc del sinistre per dur a terme l'aixecament del cadàver.

De moment, la causa està oberta i el jutjat està pendent de rebre la informació de la investigació dels Mossos d'Esquadra.

Comparteix

També t'interessarà