Ecodescoberta pel Camí del Riu amb bicicleta

REDACCIÓ
18-10-2021
  • Ecodescoberta pel Camí del Riu amb bicicleta
  • Ecodescoberta pel Camí del Riu amb bicicleta
  • Ecodescoberta pel Camí del Riu amb bicicleta
  • Ecodescoberta pel Camí del Riu amb bicicleta

L’Ajuntament de Lleida ha programat aquest cap de setmana una ecoactivitat per a descobrir el tram Sud del Camí del Riu, que ha tingut el punt de sortida en el Parc de la Mitjana i ha arribat a l’ermita de Butsènit, passant per la canalització del riu, completant un recorregut total d’uns 25 km entre anar i tornar. Un itinerari que han realitzat les 16 persones que s’han inscrit en l’ecodescoberta. Durant el recorregut, els participants han descobert aquest tram de camí sota una altra mirada i han tingut la possibilitat de gaudir d’un tipus d’oci sostenible al costat del riu. Durant la visita, s’ha pogut observar tot el que ens aporta el riu, ja que gràcies a ell podem tenir aigua d’abastament, espai de lleure, flora i fauna de ribera, camps de conreu...

En algunes de les parades realitzades, s’ha explicat com el riu ha participat en la formació del Parc de la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i les terrasses fluvials que han permès l’aparició de cultius a l’Horta. També s’han pogut observar en diferents llocs ocells aquàtics com corb marins, gavians, ànecs collverds, agró blanc o aligots. Igualment s’han identificat alguns cultius i instal·lacions de l’Horta de Lleida.

En el recorregut més urbà per la canalització, s’ha reflexionat sobre els diferents usos del riu en l’antiguitat i sobre el paper de barrera que ha exercit, creant la necessitat de construir ponts o, més antigament, passos de barca per creuar-lo.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?