⏯️ #Economia: "Es va aprovar dos ajuts; un adreçat a microempreses i professionals. L'altre per combatre la vulnerabilitat econòmica"

LLEIDA.COM | Laura Gómez
15-05-2020
  •  ⏯️ #Economia: "Es va aprovar dos ajuts; un adreçat a microempreses  i professionals. L'altre per combatre la vulnerabilitat econòmica"

La pandèmia generada a causa del Coronavirus ha deixat al món en un moment d'incertesa. Sectors com el turisme i l'hostaleria s'han vist afectats per la dràstica baixada dels ingressos en els últims mesos, davant d'aquesta difícil situació, són diferents les mesures que s'han pres des de les administracions i òrgans governamentals. Però, la rapidesa amb què es va donar tot, ha fet que aquestes mesures no es donaren a entendre amb molta claredat, deixant a molts autònoms, persones jurídiques i propietaris amb dubtes i diverses qüestions per desenvolupar. Per aquesta raó, des de Lleida.com hem parlat amb Juan Antonio Santos, president delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Lleida, on hem tractat tot el tema de la declaració d'impostos, tenint en compte l'actual situació.


 

Entrevista amb Juan Antonio Santos, president de la Delegació del COGAC

 

Ara mateix, quines són les estadístiques dels autònoms que ja han declarat la Renta?

Estem en una fase de començament de campanya, ara mateix no tenim estadístiques com tal perquè la campanya estarà fins al 30 de juny, amb el qual des del Col·legi estem donant dates perquè vinguin al despatx. Vam obrir ahir les nostres oficines perquè els clients vinguin a portar la documentació i resoldre dubtes amb visites concertades. Fins al moment hem ates a persones físiques i jubilats, però d'autònoms hem fet poques.

Els ajuts que ofereix la Generalitat són incompatibles amb els que ofereix l'Estat?

Sí, la majoria són incompatibles. Alguns ajuts eren només per empresaris però es va veure que era escassa i es va esgotar de seguida. Es van adoptar uns altres ajuts per empreses intenta ser una mica previsors. Es va aprovar dos ajuts; un està adreçat per ajudar microempreses i professionals, era una partida que es donava dos mil euros per empresari, però aquesta partida era escassa. Un altre era per combatre la vulnerabilitat econòmica de les famílies, per casos de primera necessitat, era una ajuda de dos-cents euros per família sobretot per productes essencials, de farmàcia i alimentació. Això, va ser per treballadors de compte aliè i autònoms que hagin patit un descens dels ingressos de prop del 30%.

Quin és el futur que li espera a les empreses que s'han acollit a un ERTO?

El futur és molt incert, aquesta crisi és tan inesperada i tan desconeguda que no sé com sortirem d'aquesta situació. Depèn de si aquestes ajudes es donen durant un temps raonable, perquè les empreses es puguin aixecar amb una possibilitat bona, fins que puguin reobrir i començar a desenvolupar-se. També depèn de el 'tocades' que estiguin aquestes empreses quan puguin començar a treballar. Les empreses que no estiguin molt afectades econòmicament tindran més força que les que estiguin en deute amb un cent per cent, els hi costarà molt. Les empreses de turisme encara tenen un futur més incert, pot ser que les ajudes cap aquest sector s'ampliïn fins a finals d'any.

S'han demanat molts ajornaments de la declaració d'alguns impostos?

Sí. Aquesta és una mesura que era necessària, nosaltres des del Col·legi de Gestors vam fer molt èmfasi en el fet que això fos possible. Estàvem treballant sobre impostos que s'havien de presentar, i no només presentar sinó a més pagar, a finals d'abril i no es contava amb tota la documentació. També una cosa és el que puguem fer nosaltres des de casa i altre la que pugui fer l'empresari, per via telemàtica fer arribar tota la documentació era impossible. Així que el que vam fer és demanar l'ajornament de la presentació i pagament un mes més. Doncs, en comptes d'acabar el 20 d'abril, acabarà el 20 de maig.

Empreses de quin tipus poden recórrer a vosaltres per la tramitació de les diferents declaracions d'impostos?

Nosaltres atenem normalment a empreses de mida petit i mitjà, i són empresaris i professionals, així com persones jurídiques. La nostra feina és ajudar als empresaris. Entenem que els nostres clients han tingut una etapa molt dificultosa i que el Govern ha adoptat algunes mesures per ajudar davant d'aquesta crisi. Així que prestem servei per tot el col·lectiu i tota la societat.

Com es pot consultar a Hisenda sobre la fiscalitat d'ajuts, préstecs, aportacions o ampliacions de capital directament de particulars a petites empreses afectades per aquesta crisi?

Tenint en compte que la competència d'Hisenda és només sobre assumptes fiscals. Nosaltres com a col·legi de gestors tramitem totes les aportacions o ampliacions de capital, així com donar un servei d'assessorament als nostres clients.

Des del Col·legi de Gestors s'ha pensat proposar mesures que afavoreixin als propietaris de PIMES davant de l'actual situació d'incertesa d'aquest moment?

Sí. Les empreses que portem en general coneixem la seva estructura i tota la seva situació en l'àmbit de treball i econòmic. El que hem intentat ajornar són unes despeses fixes com són els pagos de lloguer, amb el qual hem d'arribar a un acord entre els propietaris dels locals per poder ajornar o reduir el que és la quota mensual de lloguer. Després també ajornar impostos que és el que hem fet i continuarem demanant, inclús l'impost de renda.

Principals recomanacions pels autònoms, PIMES i contribuents en general que haurien de tenir en compte amb relació a aquesta crisi per la declaració de l'any que ve?

Aquesta és una gran interrogant de com acabarà aquesta crisi. Ara mateix fer una previsió perquè el nostre client surti afavorit, així com intentar fer que quan el cost fiscal sigui el mes econòmic possible no ho sabem perquè no sabem com acabarà tot. No sabem ni el temps que durarà això.

Hi ha moltes empreses i autònoms que per diferents raons no han pogut tramitar cap ajut de les administracions, que recomaneu des del Col·legi de Gestors a les persones que estiguin en aquesta situació?

Totes les empreses que puguin tenir dificultats ara, en aquest moment o de futur, aquests dies han acudit a ajudes i a ERTO's, aquestes ja estan. Els que no s'han acollit és per dues raons; perquè han pogut continuar treballant i no han hagut de tancar el negoci. L'altre és per què han tingut uns ingressos, i aquests ingressos superen el 70% i això no permet que demanin ajudes. El que no podem fer és comparar els ingressos del mes de febrer amb el mes de març. Ara ja es comença a veure una baixada d'ingressos important.

Com s'han de documentar els propietaris que vulguin renunciar al cobrament del lloguer -sigui d'habitatges, locals de negoci- durant uns mesos?

Això és una potestat que en te el propietari del local, ja que és un contracte entre dues parts. Tant l'arrendatari, en aquest cas els empresaris, es fica d'acord amb el propietari i li explica els raonaments amb què estem en una època de crisi i amb això les dificultats d'ingressos, el lògic és que s'arribi amb un acord que sigui beneficiós per les dues parts. El que si s'ha de fer és un annex al contracte del local on s'especifiquin les condicions que es volen pactar.

Pot el Col·legi canalitzar consultes dels contribuents/ ciutadans en general davant de les administracions públiques sobre dubtes o propostes derivades de la situació de crisi?

Nosaltres en època normal, de cara a Hisenda, durant l'any li fem moltes consultes i demanem que siguin consultes vinculants, i és per aquelles situacions on puguin haver-hi una sèrie de criteris, amb una norma que hagi sigut promulgada i que no es tingui clara. Doncs, en aquesta situació demanem una consulta vinculant. A més, fem consultes cap a altres administracions. Ara estem en una època especial, en una època de crisi, on el Govern ha hagut de determinar mesures tan de pressa, amb tanta urgència que han tret normes tan dispars, i amb diferents formes d'entendre-les que s'han creat molts dubtes, que això ha comportat que estiguem demanen constantment aclariments i resolució d'aquests dubtes. Ens adrecem tant a les administracions públiques estatals com les de la Generalitat.

Com a gestoria preveieu la desaparició de petites o mitjanes empreses?

Sí, és molt possible. És molt important per aquests empresaris, que aquestes ajudes que dóna el Govern o la Generalitat puguin estar molt a favor dels empresaris i treballadors, perquè aquestes empreses no tinguin un 'crack'. Perquè quan comencin a operar, tinguin una força econòmica per tirar endavant. Si quan comencen a operar, estan molt llastimades, moltes d'aquestes empreses no tindran altre remei que tancar

Per altra banda, existeixen empreses que puguin fer un creixement davant d'aquesta situació?

I tant, hi ha empreses que poden fer un creixement, empreses que dintre d'aquesta situació han trobat un punt de negoci, en productes que la gent ha necessitat per afrontar aquesta situació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?