Eduard Pons, entre els deu millors del Supercampionat d'Espanya de Ral·lis

REDACCIÓ
Publicat: 
15-03-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Eduard Pons, entre els deu millors del Supercampionat d'Espanya de Ral·lis
  • Eduard Pons, entre els deu millors del Supercampionat d'Espanya de Ral·lis
  • Eduard Pons, entre els deu millors del Supercampionat d'Espanya de Ral·lis

Canvi de xip per Eduard Pons, que després de competir a Jordània amb el Can-Am es desplaçava fins a Lorca (Múrcia) per disputar la primera cita del “Supercampeonato”, un certamen que combina proves de terra i asfalt i que gaudeix de força repercussió. El pilot lleidatà, però, no hi estava inscrit ja que per coincidències de calendari no el podrà seguir, tot i que sí que puntuava pel campionat estatal de terra.

Aquesta temporada molts han estat els pilots de primer nivell que s’hi han apuntat i això feia que el Rallye Tierras Altas de Lorca comptés amb una inscripció d’autèntic luxe, amb més de 20 vehicles de la categoria Rally2, la mateixa amb que competeix l’equip PONS Rallysport. Entre els pilots més destacats hi havia noms com els de “Cohete” Suárez, Pepe López, Iván Ares, Nani Roma o fins i tot el subcampió europeu de ral·lis Efrén Llarena.

La pluja que va descarregar amb força el dia abans va deixar els camins de terra força impracticables, complicant molt el desenvolupament del ral·li, obligant als organitzadors a retallar o modificar parts del recorregut. De la mateixa manera va ser del tot incert si la meteorologia respectaria els participants fins el propi dissabte de la cursa, dificultant l’elecció dels pneumàtics i els reglatges.

Al tram de qualificació disputat durant la tarda de divendres, que serveix per elegir la posició de sortida, Pons va classificar-se en desè lloc amb el seu Skoda Fabia Rally2 evo i va escollir la quarta posició per la jornada de competició del dissabte.

L’estratègia era força complicada al no poder preveure l’estat exacte dels trams, però l’equip va considerar bona aquesta opció. Ens uns trams molt enfangats i en un estat força delicat, Eduard Pons i Alberto Chamorro van sortir amb prudència però gràcies a un ritme ascendent van pujar vàries posicions fins a col·locar-se en la lluita per entrar entre els deu millors.

Prova de l’alta competitivitat dels participants va ser que falta d’una especial cronometrada fins a tres equips es trobaven separats per tan sols tres segons de diferència. Pons va sortir a per totes i va aconseguir superar l’equip oficial de Hyundai Pernía-Sánchez i així entrar al TOP 10 final, un resultat positiu si tenim en compte que en la seva categoria trobàvem diferents equips de talla internacional.

El pilot lleidatà es mostrava satisfet del resultat a Lorca conscient del bon nivell de participants que hi havia i ja té la mirada posada en la segona cita del Supercampeonato, que es disputarà el primer cap de setmana d’abril a la ciutat andalusa de Còrdova. El Rallye Sierra Morena és sobre asfalt, i l’equip PONS ja compta amb l’experiència d’haver-la disputat la passada temporada.

Comparteix

També t'interessarà