⏯️ Educació estudia aplicar mesures cautelars a un docent de Lleida acusat d'abusar sexualment d'una menor

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
31-07-2023
Actualitzat: 31-07-2023 16:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Educació estudia aplicar mesures cautelars a un docent de Lleida acusat d'abusar sexualment d'una menor
    Peu de foto: 
    Norma Vidal (ACN)

La conselleria d'Educació està estudiant aplicar mesures cautelars a un docent de l'Institut Màrius Torres de Lleida acusat d'haver abusat sexualment d'una menor. Ho ha explicat la consellera d'Educació, Anna Simó, que ha obert la porta a canviar la destinació d'aquest mestre o a assignar-li unes altres funcions. Ha recordat que hi ha un procés judicial obert i ha defensat que "el departament té aquesta potestat més enllà de la decisió del jutge". Els fets haurien succeït l'agost de 2020 quan l'home hauria fet tocaments a una exalumna de 17 anys. Es dona la circumstància que el passat 21 de juliol aquest professor va obtenir una plaça fixa després de superar una convocatòria d'estabilització d'interins.

Anna Simó ha explicat que des de fa un temps el departament d’Educació “té una nova mirada sobre el que significa la violència als centres educatius i els presumptes abusos”. En una roda de premsa, ha expressat el suport de la conselleria envers “tots els alumnes que hagin denunciat i hagin estat exposats a situacions de violència".

En aquest sentit, Simó ha anunciat que a principis de setembre es posarà en marxa un nou protocol d’atenció a les violències que s’està treballant amb tota la comunitat educativa.

Segons publica eldiario.es, la fiscalia demana per a aquest docent de Filosofia dos anys i sis mesos de presó. Aquest mateix rotatiu també assenyala que quan es va fer públic el cas, una altra jove va declarar davant els Mossos haver passat per una situació similar amb el mateix professor anys enrere.

Comparteix

També t'interessarà