Educació manté la mestra substituta del docent criticat a la Vall de Boí per "falta de confiança"

ACN
19-01-2021
  • Educació manté la mestra substituta del docent criticat a la Vall de Boí per "falta de confiança"

El Departament d'Educació manté a la professora substituta del docent de l'escola de la Vall de Boí (Alta Ribagorça) que genera discrepàncies amb l'AMPA del centre, el qual es va reincorporar dilluns passat després d'una baixa. Des d'aquell dia, 25 dels 26 alumnes d'infantil van deixar d'anar a classe en senyal de protesta i per demanar que es canviï el mestre. Els motius que al·leguen els seus pares són "falta de confiança" i "problemes de convivència". Davant d'aquest conflicte, que s'ha anat produint de forma reiterada en els darrers cursos escolars, des de la conselleria es treballa per trobar una solució a aquesta situació, amb la mediació d'inspecció, l'ajuntament de la localitat i la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran.

De fet, els alumnes de l'escola de la Vall de Boí ja van començar el curs més tard que la resta d'alumnes del país. I és que, malgrat el centre va obrir les portes amb normalitat, alguns pares i mares no hi van portar els seus fills fins al cap de dos dies, quan van conèixer que el docent havia agafat la baixa. Ja en aquell moment, les famílies van demanar a Educació que canviés el professor, però el departament només va oferir la contractació d'un supervisor.

Al curs 2013-14, el departament va optar per assignar a una professora de reforç perquè supervisés la feina del mestre, mesures que al setembre van reclamar de nou. Així mateix, l'AMPA va explicar que centres de Sort, la Vall Fosca o Tremp també van tenir "problemes" amb aquest docent que van marcar, ja aleshores, l'inici del curs escolar amb protestes similars. Els pares també han recordat que l'any 2017 Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys considerant que hi havia una "evidència de falta de competències professionals".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta