Educació projecta classes amb 13 alumnes a Primària i 15 a Secundària el curs vinent

REDACCIÓ
18-05-2020
  • Arxiu Aules buides Institut Maria Rúbies escola col·legi classe

El departament d’Educació planteja que el curs vinent els centres funcionin amb grups “reduïts i estables” d’entre 12 i 13 alumnes a Primària i de 15 a Secundària. Així ho va explicar el director general de Centres Públics, José González-Cambray, que va afegir que l’objectiu és “que tota la formació sigui presencial”.

En els casos en què no hi hagi prou espais per poder acollir aquest augment de grups, s’haurà de fer modalitat “híbrida”, amb classes presencials i una altra part, telemàtiques. Respecte al mes de juny, va reiterar que l’objectiu és començar a obrir centres quan vagin arribant els territoris a la fase 2, però no per fer activitat lectiva. Educació presentarà la setmana vinent el pla de desconfinament per poder reobrir els centres. González-Cambray va explicar que en les últimes dos setmanes s’han produït reunions amb els diferents agents de la comunitat educativa per elaborar el pla de desconfinament, així com amb el departament de Salut i el d’Exteriors per saber què s’està fent a Europa.

Els col·legis s’obriran a la fase 2 però no hi haurà activitat lectiva, només acompanyament

El pla haurà de ser validat pel Govern central i per Procicat i, posteriorment, es donarà a conèixer a la comunitat educativa. El director general va explicar que la proposta de Catalunya serà “menys restrictiva” que la que han plantejat ja algunes autonomies. Va afegir que una de les “certeses” és que s’obriran les escoles i els instituts “en fase 2”, la qual cosa podria ser al juny segons els territoris. “Tot l’alumnat ha de poder tornar en algun moment a l’escola o l’institut”, va declarar. Tanmateix, i com ja ha explicat en altres ocasions el conseller Josep Bargalló, l’objectiu no és fer activitat lectiva, sinó oferir tutories i acompanyament als alumnes, especialment a aquells que tanquen una etapa educativa.

Curs presencial amb més docents per preservar el distanciament

Abans del 14 de setembre, la conselleria farà una anàlisi dels espais amb els quals compta cada centre, per assegurar que permeten complir amb la proporció de 4 metres quadrats per persona. Una vegada es fixi en quins espais podran desenvolupar-se les classes, valoraran noves contractacions: “Si no en tenim prou amb les plantilles dels centres, haurem de dotar-los de més personal docent mentre durin els efectes de la pandèmia.”

De cara al mes de setembre, l’objectiu és poder iniciar el curs de manera presencial per a tots els alumnes i això implicarà trobar més espais i més docents per poder acollir l’augment de grups que obligaran les mesures de distanciament. Cada centre haurà d’elaborar el seu propi pla de desconfinament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta