El 38% dels taxis de Lleida són híbrids

M. MARQUÈS
13-05-2018
  • El 38% dels taxis de Lleida són híbrids

El 38 per cent de taxis i autobusos urbans que circulen per Lleida són híbrids, un total de 49 dels 129 vehicles, sense tenir en compte disset llicències de taxis que no estan associats i que no formen part de Lo Teu Taxi ni Tele Radio Taxi Lleida.

De les noranta-nou llicències de taxis que hi ha a Lleida, vuitanta-dos són d’aquestes dos companyies. Tele Radio Taxi té seixanta-dos cotxes i vint-i-quatre són híbrids, el 39%. El president, Manolo Olmedo, va assenyalar que “el taxista que no té un híbrid és perquè encara no l’ha canviat”. Va detallar que la vida d’un taxi és d’entre quatre i sis anys, “per la qual cosa la ciutat no tardarà a tenir el 100% dels taxis híbrids”.

En el mateix sentit es va expressar el president de Lo Teu Taxi, Luis Monje, que va explicar que el primer taxi híbrid va arribar a la ciutat fa uns nou anys “i el 2013 va ser quan tots els taxistes van apostar per aquest tipus de motor”. L’empresa té vint llicències, i disset dels vehicles ja són híbrids. “Aquest automòbil, propulsat per un motor de combustible fòssil i per un altre que funciona amb electricitat, resulta molt més econòmic. Un taxista pot passar molt temps en una parada en ple sol amb l’aire condicionat i amb un híbrid no consumirà tant”, va detallar.

Pel que fa als autobusos urbans, n’hi ha un total de quartanta-set circulant, dels quals vuit són híbrids. A més, la Paeria va anunciar al febrer que invertiran 1.800.000 euros en cinc nous autobusos amb aquest motor que s’afegiran als vuit actuals i així s’estalviaran 16.000 euros en combustible. El gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, va detallar que els nous vehicles “arribaran a finals d’aquest any o a començaments del que ve”. En aquesta línia, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va assenyalar en una fira de sostenibilitat a Amsterdam al març que “l’ajuntament implantarà en un futur immediat novetats en matèria de mobilitat a la ciutat amb l’objectiu de fer que sigui més sostenible, com fomentar la bicicleta i sistemes intel·ligents d’aparcament”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next