El 60 per cent d'aturats de molt llarga durada a Lleida són dones

REDACCIÓ
18-01-2018
  • El 60 per cent d'aturats de molt llarga durada a Lleida són dones

La cara de la desocupació continua sent femenina, com demostra el fet que el 60% dels aturats de Lleida de molt llarga durada, aquells que fa més de dos anys que busquen una feina sense trobar-la, són dones. En concret estem parlant de 2.675 dones davant de 1.829 homes que es troben en aquest col·lectiu. A més, l’atur de molt llarga durada afecta a Lleida el 22% del total de dones que estan inscrites al Servei Català d’Ocupació a la província, mentre que en el cas dels homes suposa entorn d’un 18%. En total, Lleida va acabar l’any passat amb 11.874 dones inscrites com a parades, davant de 10.036 homes, segons assenyalen dades de la conselleria de Treball.

Pel que fa al nivell d’estudis dels aturats de la província, el gruix es concentra en aquelles persones que consta que han cursat educació general o estudis secundaris. Estem parlant de 6.687 dones i 6.116 homes. Els altres dos grups amb més nombre de desocupats són els que tenen estudis primaris, bé siguin incomplets o no.

En el primer dels casos representen 1.204 dones i 1.160 homes, mentre que aquells que han acabat aquests estudis i no aconsegueixen feina són 1.335 lleidatanes i 1.160 lleidatans. Els parats, independentment del sexe, amb estudis universitaris sumen un total de 1.089.

Protesta pel “bloqueig” del conveni de la neteja

CCOO i UGT es van concentrar ahir a la plaça de la Paeria de Lleida per denunciar el que van qualificar com a dilació i bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu de la neteja d’edificis i locals. Afirmen que després de dotze mesos de reunions, la patronal continua mantenint la proposta de congelació salarial per al 2017, la qual cosa significa dos anys sense augment de sou. Els sindicats afirmen, a més, que la patronal vol retallar, entre d’altres, el complement d’antiguitat.

En el conjunt de la província hi ha un total de 3.600 treballadors al sector, la majoria dels quals dones. A més de la congelació salarial es queixen de sobrecàrrega de treball. Reclamen a la patronal que reconsideri la seua posició i adverteixen de noves mobilitzacions dels treballadors.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next