El 78% dels pacients ingressats a les UCI per covid-19 no estan vacunats

ACN
14-07-2021
  • El 78% dels pacients ingressats a les UCI per covid-19 no estan vacunats

El 77,6% de les persones a les UCI per la covid-19 no estan vacunades; el 14,6% havien rebut la primera dosi i el 7,8%, la pauta completa. Són dades que ha facilitat aquest dimecres la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que ha puntualitzat que el fet que no estiguin vacunats pot ser perquè encara no havien pogut fer-ho quan es van contagiar o bé per altres motius. El 71% dels pacients ingressats a planta no estan vacunats; el 13% tenen una dosi i el 16%, les dues. Cabezas ha descrit la cinquena onada com la "tempesta perfecta", amb l'increment de la socialització i l'expansió de la variant delta, que representa el 84% dels casos a Catalunya. En aquesta situació, Salut avança a quatre setmanes la segona dosi d'AstraZeneca.

La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha indicat que alguns hospitals s'estan plantejant desprogramar activitat de cara a la setmana que ve i estan reobrint dispositius covid-19, incloent annexos d'hospitals, mentre que la primària ha hagut de frenar la recuperació de la presencialitat i augmentar l'activitat.

Sobre les prioritats de vacunació per als propers dies, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha recalcat que s'avança a quatre setmanes la segona dosi d'AstraZeneca per a qui encara no tingui cita, davant de l'amenaça de la variant delta.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta