El 86% d’autònoms, que sumen 39.000 a Lleida, cotitza el mínim

REDACCIÓ
15-02-2019
  • El 86% d’autònoms, que sumen 39.000 a Lleida, cotitza el mínim

Ser emprenedor té els seus avantatges, com poder tirar endavant un projecte personal i ser el teu propi cap, però també té inconvenients, com el fet d’haver d’afrontar en solitari les despeses, incloses les socials. De fet, la majoria dels treballadors autònoms cotitzen per la base mínima a la Seguretat Social, amb un 86 per cent del total, segons un informe que acaba de fer públic el departament de Treball de la Generalitat. Tot just un 1 per cent del total aposta per incrementar les cotitzacions fins a triplicar el mínim marcat per la llei. Aquesta situació explica que, a l’hora de la jubilació, els autònoms tinguin pensions a la banda baixa. Les dades de la Generalitat revelen que Lleida és la província catalana on els treballadors autònoms persones físiques tenen més pes proporcionalment, ja que suposen el 12,1 per cent del total. La segueixen Girona (11,6%), Tarragona (10,7%), i Barcelona tanca l’estadística amb un 9,1 per cent. Interanualment, tanmateix, Lleida és l’única província en la qual va disminuir el nombre d’aquests afiliats al llarg de l’any passat, amb 135 menys.

A l’hora d’analitzar els tipus d’autònoms, l’estudi situa en 39.177 el total d’autònoms de la província i la majoria d’ells, amb 22.435, són persones físiques. Uns altres 2.259 són familiars col·laboradors. La resta la componen socis de la societat (7.626), membres d’òrgans d’administració de la societat (5.751) i altres tipus (1.106).

D’altra banda, l’organització d’autònoms Uatae va enviar ahir una carta a la secretaria d’Estat de la Seguretat Social en la qual li reclama que posi en marxa la cotització per ingressos reals per al col·lectiu d’autònoms davant de la possibilitat que finalitzi pròximament el mandat i es convoquin eleccions.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?