El Baix Segre celebra que bars i restaurants puguin reobrir l'interior però considera que la decisió arriba "tard"

ACN
10-08-2020
  • Interior bar. Arxiu
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • Pla americà de l'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, davant d'un parc infantil precintat des d'aquest divendres al Parc Gaudí d'aquesta localitat del Segrià.
  • Pla tancat de l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, mentre atén els mitjans de comunicació

Els alcaldes del Baix Segre valoren positivament la decisió del Procicat per tal que bars i restaurants d'Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses, Torres de Segre, així com els de Lleida ciutat, puguin reobrir l'interior dels locals, amb un aforament màxim del 50%. Tot i això, els alcaldes d'Alcarràs i Aitona (Segrià) consideren que la decisió "arriba tard" ja que pretenien que ja poguessin reprendre l'activitat a l'interior el darrer cap de setmana, tal com havien sol·licitat en les cartes que van enviar als responsables del Procicat. La mesura entrarà en vigor un cop es publiqui la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Per això, Manel Ezquerra i Rosa Pujol demanen que sigui "al més aviat possible". 
L'alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, s'ha mostrat satisfeta per la proposta de Salut que ha acceptat el Procicat per tal que els bars i restaurants de sis municipis del Baix Segre i de Lleida puguin reobrir l'interior dels locals, amb un aforament limitat al 50%. Pujol, però, considera que "la mesura s'hauria pogut prendre abans i sobretot abans del darrer cap de setmana", després de la millora de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes . En aquest sentit, ha recordat les peticions efectuades al Procicat per part dels alcaldes del Baix Segre. 

Un cop autoritzada la reobertura de l'interior de bars i restaurants, Pujol reclama ara que la limitació del 50% d'aforament es pugui ampliar fins al 75% durant els pròxims dies o setmanes. "Sabem que la situació de la restauració és molt difícil salvar-la però els podria ajudar, sempre amb prudència i complint totes les mesures de seguretat", ha indicat. "Hem de saber conviure amb el virus i hem de salvaguardar la salut però també l'economia del país" ha afirmat Pujol. 

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra, també ha valorat positivament l'acord del Procicat i ha dit que "val més tard que mai". Ezquerra ha expressat la "inquietud" i "gran preocupació "que li traslladaven des del sector de la restauració perquè "molts negocis estaven en perill si no podien obrir en breu". Així mateix, ha exposat "la fugida de clients que havien d'anar a dinar a altres poblacions properes" ja que durant la campanya de la fruita "hi ha molta activitat econòmica a la zona" del Baix Segre. "Amb aquesta mobilitat no tenia sentit que sis municipis i Lleida no poguessin obrir l'interior en les hores de més sol perquè la gent hi pogués dinar per poder tornar a treballar a la tarda", ha afirmat l'alcalde d'Alcarràs.  

De la mateixa manera que Pujol, Manel Ezquerra també confia que "poc a poc es pugui anar desescalant" i "es puguin anar flexibilitzant aquestes restriccions de manera que l'activitat econòmica pugui anar situant-se en el dia a dia i continuar la vida amb la nova normalitat". 
 

Comparteix

També t'interessarà