El Balàfia expandeix l’Escola de Valors

X.M.R.
15-02-2019
  • El Balàfia expandeix l’Escola de Valors

El projecte Escola de Valors, en què intervenen la UE Balàfia i l’acadèmia General d’Estudis, s’expandirà a altres zones de la ciutat després de començar l’any passat al barri on s’ubica el club. Nascut amb l’objectiu de fomentar els valors en més de 250 nens i nenes d’entre 8 i 10 anys, alguns d’ells en risc d’exclusió social, repartits en cinc centres educatius del barri de Balàfia, la iniciativa ja ha rebut l’interès d’altres col·legis i el primer a posar-lo en marxa serà el Príncep de Viana.

Escola de Valors comença amb una visita de membres de la UE Balàfia als centres educatius d’aquests alumnes de tercer a cinquè de Primària, on se’ls explica com treballen des del club els valors que després els seran útils per a la vida quotidiana.

Els nens i nenes poden fer preguntes i després han de plasmar en un dibuix les idees i conclusions que han extret de la xarrada. La visita de tècnics i jugadors del club finalitza entregant a la canalla una xapa amb el lema “Escola amb Valors”. El primer centre educatiu que va estrenar l’any passat el projecte va ser el col·legi Mirasan i, posteriorment, es va portar a terme a Països Catalans, Balàfia, Torre Vicens i Pinyana, tots a Balàfia. El club triarà com a guanyador el dibuix que millor reflecteixi el concepte dels valors.

Aquest s’exposarà a les seues instal·lacions i l’acadèmia General d’Estudis premiarà l’alumne amb un curs gratuït, a banda de regalar-li material escolar.

Al final de la temporada, la UE Balàfia convidarà totes les escoles participants al torneig Copa Valors de futbol, una competició amb diverses edicions celebrades a Lleida que impulsa el fair play i prioritza l’esportivitat al marcador, en què s’implica en el bon comportament jugadors, entrenadors i pares.

Aquest any, la Copa Valors l’apadrinarà, tot i que no hi serà present, l’exinternacional David Villa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?