J.B.
21-01-2019
Actualitzat: 21-01-2019 9:45
  • El Balaguer no aixeca el cap

El Balaguer va deixar escapar tres punts del Municipal que potser seran vitals a final de temporada pensant en la permanència a Primera Catalana. El Tàrrega no guanyava a Balaguer des de la temporada 2001- 2002. En aquella ocasió, els blaugranes es van imposar per un mínim 0-1 en partit de la Tercera divisió, categoria en què els dos militaven llavors.

En el matx d’ahir, la UE Tàrrega es va mostrar molt seriosa en defensa i, sense fer res de l’altre món ni jugar un futbol de molta qualitat, va saber imposar la seua superioritat en el segon temps i aprofitar dos ocasions de gol sorprenent els locals en set minuts d’inspiració, a banda emportar-se els tres punts i també el goal average particular amb l’equip de la capital de la Noguera.

Els dos equips van reviure l’històric derbi del futbol lleidatà en un encontre amb dos parts ben diferenciades. En el primer temps, el Balaguer va controlar la possessió de la pilota i va dominar el joc, encara que mai va arribar a crear veritable perill davant de la porteria de Ballesteros.

Els de l’Urgell es mostraven molt ben plantats en defensa i al Balaguer, com ja ha passat les últimes jornades, li costa materialitzar les poques ocasions que aconsegueix elaborar. Els locals van notar la baixa de Trota en el centre del camp i el cos tècnic va deixar a la banqueta Joan i Carlos de manera incomprensible.

Així van transcórrer les coses durant els primers quaranta-cinc minuts, sense ocasions ressenyables per a cap dels dos conjunts i es va arribar al descans amb el resultat inicial.

En el segon temps, el Balaguer va intentar estirar les línies per ser més incisiu en atac i atansar-se amb perill als voltants de la porteria rival, però es va oblidar del control del centre del camp, que va ser per a un encertat Tàrrega, que va aprofitar els espais per, en set minuts, sentenciar el xoc. Primer amb el 0-1 aconseguit per Alberto Bañuelos després d’una passada d’Ander en un bon contraatac dels visitants en el minut 72. I tan sols sis minuts després, una altra vegada aprofitant els buits al mig camp deixats pel Balaguer el central visitant Soler va enviar la pilota a Jofre, que en el punt de penal va rematar per batre una altra vegada Alfred i col·locar el definitiu 0-2 al marcador.

Davant del desavantatge, Virgili va donar entrada als dos fitxatges d’aquesta setmana, el punta Sebas, que no va tenir ocasió per demostrar res en els minuts que va jugar, i el defensa central Barry, recol·locat a la banda i que va tenir una participació testimonial en els últims minuts del matx. El partit va quedar decidit amb el 0-2 i el Balaguer ja no va poder evitar la derrota.