El Barris Nord vibra amb l’ACB

SEGREcom
11-09-2016
  • El Barris Nord vibra amb l’ACB

Gran Canària i Baskonia es van estrenar amb victòria en el Circuit de Pretemporada de la Lliga ACB de Lleida, després d’imposar-se ahir en la segona jornada del torneig a Fuenlabrada i Tenerife, respectivament. El Barris Nord va tornar a viure una jornada de bàsquet d’elit, amb una sèries de partits que acabaran avui amb el Gran Canària-Bilbao (17.00) i el Baskonia-UCAM (19.30). El Gran Canària va superar (80-92) un Fuenlabrada que va acabar la seua participació sense conèixer la victòria. El primer quart va començar amb un joc molt ràpid i amb moltes imprecisions en tots dos costats, però afavorint els grocs en els primers instants, que amb transicions de velocitat van posar la primera cirereta de l’espectacle amb una esmaixada de Rabaseda. Això sí, poc van trigar a reaccionar els de Cuspinera, que amb un esprint final i amb els punts de Paunic van arribar avançats en el marcador al final dels primers 10 minuts (20-18). Casimiro va utilitzar el descans per donar les nocions necessàries per al segon parcial. Experiència. D’una banda, Oliver va calmar el joc a força de saber estar, per altra banda, Pasecniks, amb moltes ganes, era una assegurança sota de la cistella. Així, es va arribar al descans amb el 37-44 a favor dels grocs.

A la represa, els insulars van controlar bé les distàncies i fins i tot van arribar a augmentar-les amb un joc una mica anàrquic però efectiu, tancant el marcador amb el 57-75 gràcies a la tirada d’O’Neale. A partir d’aquí, els últims 10 minuts amb prou feines van tenir emoció malgrat els intents de Paunic, Cabezas i Popovic, màxims anotadors dels de Fuenlabrada. Per la seua part, el Baskonia es va imposar per un ajustat 76-72 al Tenerife. La igualtat va ser la tònica del primer quart, amb un Baskonia decidit a jugar en equip i repartint la seua anotació entre tots els jugadors, mentre que al Tenerife Doornekamp va ser el que va estirar dels seus (16-15). Al començament del segon parcial, Beirán i Richotti van treure la seua intensitat per capgirar el partit, i ho van fer amb escreix. Al costat vitorià, Sedekerskis, Luz i Beaubois ho van intentar, però van arribar al descans amb un 29-35. Amb un triple de Beaubois es va igualar el marcador (42-42). I d’allà es va arribar al concurs de triples. Primer un de Doornekamp, va respondre Sedekerskis, després li va tocar el torn a Beirán i després a Kurucs. Això no va agradar a l’aler madrileny del Tenerife, que va tancar el cicle amb el cinquè. La igualtat seguia a deu minuts pel final (53-54). L’últim període va començar amb un altre duel triplista, un cara a cara entre Richotti i Beaubois. Va aparèixer de nou Sedekerskis, que va sentenciar a falta de 43 segons. El marcador es va frenar amb el 76-72 final.

OSca

Actel Força Lleida i Cadí la Seu van saldar amb derrota els seus respectius compromisos de pretemporada davant el Peñas Osca (87-72) i Mann Filter (95-92), respectivament, dos rivals que es trobaran aquesta temporada a la LEB Or i Lliga Femenina.

El conjunt de Borja Comenge es va desplaçar a Osca amb nombroses baixes, ja que Juampi Sutina i Alfons Alzamora continuen recuperant-se de les seues lesions, i Demetrio i Miki Feliu es van reservar ahir a causa de molèsties musculars. D’aquesta forma, l’Actel Lleida va haver d’afrontar l’amistós amb només sis integrants de la primera plantilla, encara que va ser capaç de plantar cara als aragonesos. El primer quart va finalitzar amb un ajustat 22-16 i al descans, el Peñas manava per cinc punts de diferència (40-35). Va ser a partir de la represa quan el conjunt local es va escapar en el marcador a causa d’una rotació més gran i pràcticament va sentenciar el partit amb el 61-49. En l’últim quart, el Peñas Osca va acabar tancant el partit per una diferència de 15 punts (87-72). El tècnic lleidatà va apuntar que "hem tingut moments de bon nivell, especialment quan hem pogut tenir quatre o cinc jugadors del primer equip sobre la pista. Vam estar bé a nivell ofensiu i en l’apartat defensiu hem de continuar treballant. Continuem traient conclusions positives abans del partit de dimecres davant del mateix rival". Per la seua part, el Cadí la Seu va caure davant del Mann Filter de Saragossa a Utebo (95-92).