El Bisbat de Lleida estudia solucions per restaurar l'Església de Nostra Senyora de La Purificació d'Algerri

REDACCIÓ
11-11-2019
  • El Bisbat de Lleida estudia solucions per restaurar l'Església de Nostra Senyora de La Purificació d'Algerri

El passat mes de setembre el Bisbat de Lleida va rebre l'informe tècnic que explica la situació del temple de Nostra Senyora de la Purificació d'Algerri.

Aquest informe indica les diferents patologies que presenta l'edifici així com les intervencions necessàries per a condicionar-les per al seu ús.

El cost d'aquestes actuacions ascendeix a un pressupost al voltant de 500.000 euros.

Per fer front al cost de la rehabilitació, des del Bisbat de Lleida s'estan tramitant diverses possibilitats amb les administracions per aconseguir el finançament necessari. Mentrestant, el temple romandrà tancat al culte.

"La patologia més significativa de l'Església d'Algerri està associada a un problema de fonamentació dels seus suports" tal com recull el dictamen de Masala Consultors, l'empresa encarregada d'avaluar la situació del temple.

Cal recordar que l'abril de 2018, els tècnics així com les autoritats del poble, van aconsellar tancar el temple per al culte per evitar riscos de l'edifici.

El Bisbat de Lleida agraeïx l'esforç per part de l'Ajuntament d'Algerri per cedir un local per les celebracions, activitats pastorals i per mostrar la seva constant preocupació i ajuda per buscar solucions.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?