El Borges guanya a l'Almacelles i suma la segona victòria consecutiva

15-01-2018
Actualitzat: 15-01-2018 10:04
  • El Borges guanya a l'Almacelles i suma la segona victòria consecutiva

El Borges va vèncer a Almacelles i va sumar la segona victòria seguida en un derbi al derrotar la jornada anterior l’Alpicat. Els homes de Pablo Petreñas es van avançar al principi de la segona part, no van tancar el partit i el Borges va aconseguir remuntar amb dos gols molt seguits obra de Joel i Montoy (1-2).

L’encontre va començar amb amb l’EFAC Almacelles controlant la pilota davant d’un Borges molt ben posicionat en defensa i intentant sortir al contraatac quan recuperava la pilota. Així va arribar la primera ocasió del Borges amb un tret llunyà de Guitart que va marxar molt desviat als deu minuts de joc. Va donar la rèplica l’EFAC amb un tret de Jordi Martí i dos ocasions de Romero i Rubén creant perill a la porteria defensada per Xammar abans de la mitja hora. I encara en va tenir una el Borges, potser la més clara de la primera meitat, en una rematada que va treure sota pals Juclà quan semblava que arribava el 0-1. Malgrat tot, el respecte entre els dos equips era màxim i es va arribar al descans amb empat a zero.

Ja a la represa, ambdós conjunts es van llançar a buscar el gol i després d’una ocasió per a cada equip va arribar el primer gol de la tarda. Una centrada de Viladegut la va rematar Jordi Vila per posar l’1-0 en el marcador. El gol no va fer canviar el plantejament cap dels dos equips però amb el pas dels minuts el Borges va començar a pujar les línies de pressió i al minut 65, aprofitant la velocitat dels davanters, una triangulació entre Aitor i Montoy va ser aprofitada per Joel per anivellar l’electrònic (1-1).

A partir d’aquell moment, l’EFAC, que continuava dominant l’esfèric, va buscar el segon, però la velocitat dels davanters visitants era un veritable maldecap per a Jordi Chiné i la seua defensa. En aquells minuts oberts en què qualsevol podia marcar, va tornar als terrenys de joc el local Pol Arnan després de més d’un any lesionat. Però va ser el Borges el primer a aprofitar l’ocasió i Montoy, a passada de Joel, va posar l’1-2 al lluminós. Després del gol, l’EFAC es va llançar a buscar l’empat però la defensa blanca, impecable ahir, va defensar sense errors fins al final i a més va continuar creant perill a la contra.

Amb aquesta derrota, l’EFAC tanca la primera volta sisè amb 29 punts, i per la seua banda el Borges segueix vuitè amb 27.

L’entrenador del Borges, Joan Roca, va valorar la victòria de l’equip ahir diumenge després d’acabar el matx i va assenyalar que “ha estat un partit molt complet per la nostra part. Hem jugat contra un dels millors equips de la categoria, si no el millor, i hem estat capaços de guanyar-lo al seu camp. A la primera meitat cada equip ha mostrat les seues armes tant en atac com en defensa, encara que no hi ha hagut gols. Però al començament de la segona part se’ns ha posat el resultat advers i hem tingut l’enteresa per seguir i remuntar en deu minuts. Fins al final hem aguantat bé i l’equip s’emporta una victòria de prestigi”.

A més, Roca va valorar aquesta primera volta del seu equip: “Per a un acabat d’ascendir com nosaltres, ser aquí ara a la zona tranquil·la a deu punts del descens és una gran notícia. Anem creixent com a equip i intentarem arribar al més aviat possible als quaranta-tres punts que marquen la permanència per començar disfrutar sense pressions. Estic content pel treball realitzat fins ara, s’ha de felicitar tots els jugadors i consolidar-nos en aquesta categoria”.

Per la seua part, el tècnic de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, va manifestar ahir després de finalitzar el duel que “ha estat un encontre en el qual ens ha tocat portar la iniciativa i el pes del partit. El Borges ha vingut a defensar bé i aprofitar les seues oportunitats. A la primera part hem tingut control de la pilota encara que no hem materialitzat les ocasions. I ja a la segona hem marcat en una jugada d’estratègia ben culminada per Jordi Martí. Però a partir d’aquell moment, no hem sabut gestionar bé el nostre avantatge i ells s’han trobat amb el gol que ha empatat el partit. I quan el partit estava més igualat, han aconseguit el segon. Havíem tingut ocasions per tancar el partit i encara n’hem tingut alguna per empatar al final, però ens ha faltat l’encert”.

Malgrat aquesta derrota, Pablo Petreñas va assegurar en aquest sentit que “estem satisfets de la nostra primera volta encara que tenim marge de millora. Ens mantenim a sis punts del líder i continuem lluitant per ser al capdamunt en aquesta categoria tan exigent en la qual els petits detalls marquen la diferència”.