El brot "descontrolat" de Linyola podria arribar a afectar un 25% de la seva població

ACN
17-12-2020
  • El brot "descontrolat" de Linyola podria arribar a afectar un 25% de la seva població

El brot de covid-19 de Linyola (Pla d'Urgell) ja supera el centenar de casos i segons fonts municipals, els experts epidemiològics apunten que podrien arribar a 600. Es tracta del 25% de la població del municipi, que compta amb poc més de 2.600 habitants. L'alcalde Àlex Mases ha insistit que la situació està "descontrolada" i ha tornat a fer una crida a frenar la mobilitat i a que tot aquell que és contacte o creu que té el virus es quedi tancat a casa. Actualment hi ha unes 400 persones confinades i des de l'Ajuntament demanarà als bars i restaurants del poble que tanquin fins que la situació no millori. Salut preveu fer divendres un cribratge a l'alumnat, professorat i personal no docent de l'Escola El Sitjar, un total de 275 persones.

El consultori local, que havia tancat aquesta setmana per un positiu entre els facultatius, ha reobert aquest dijous amb 5 professionals que s'han desplaçat de CAP de Mollerussa. Segons Mases, estan fent proves a contactes estrets dels positius. L'activitat s'ha reprès amb cita prèvia.


⏯️ L'alcalde de Linyola lamenta certa "passivitat" de Salut i el Procicat davant el brot de covid-19


El cribratge que es farà divendres a l'escola serà amb PCR. Segons Salut, l'objectiu és poder detectar asimptomàtics a l'entorn del centre per poder-ne fer l'aïllament i tallar la cadena de transmissió. L'escola té actualment 45 alumnes i 2 docents (2 grups) confinats.

Malgrat Salut informa que en els darrers dies el nombre de casos detectats són 72, l'alcalde assegura que ja se superen els 100 i podrien arribar a ser 600 les persones que tenen coronavirus. Salut ha apuntat que estan treballant per garantir que els contactes estrets compleixin la quarantena per mitjà de trucades dels enquestadors de l'Agència de Salut Pública. En aquest punt, Mases ha lamentat que els consta que hi ha persones que haurien d'estar confinades i no ho fan i per això ha reiterat la crida a la responsabilitat.

A més, a fi de reduir al màxim la mobilitat i la interacció social al municipi, s'està col·laborant amb voluntaris de Creu Roja, que actuen com a agents de salut comunitària recordant les mesures de prevenció de la covid-19 i repartint mascaretes entre els veïns. També es compta amb el suport dels equips de treball social d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut a Lleida i del Consell Comarcal de Segrià.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta