El Bus Turístic incrementa un 3,1% el nombre de viatgers

REDACCIÓ
20-10-2019
  • El Bus Turístic incrementa un 3,1% el nombre de viatgers

El Bus Turístic de la ciutat de Lleida ha comptabilitzat 10.615 usuaris, xifra que representa un increment d’un 3,1% de viatgers, respecte a la darrera temporada, en què es van enregistrar 10.287. Aquestes dades validen un servei que any rere any es va popularitzant més entre els visitants de la ciutat. El mes d’agost va ser el de més afluència de viatgers, 3.966 davant els 3.457 de l’any anterior.

Aquest mes, juntament amb el juliol (2.555 usuaris) són els més representatius quant a xifres, en ser el període clàssic vocacional. No obstant això, cal assenyalar també les dades de juny i setembre, quan el Bus Turístic no va fer el servei diari durant tot el mes, ja que estava limitat als caps de setmana i festius, són força interessants. Al juny van agafar el bus 822 turistes, mentre que al setembre ho van fer 1.709, unes xifres gairebé similars a les del 2016.

El bus turístic entra en funcionament a partir de Setmana Santa, la qual cosa fa variar el mes d’inici i finalització del servei. Enguany, va iniciar-ser a l’abril (756 viatgers) i finalitzar el 12 d’octubre (247 tiquets venuts). Però aquest servei només ha estat diari entre el 24 de juny (Sant Joan) i l’11 de setembre (la Diada). La resta del temps s’ha limitat a funcionar els caps de setmana i festius.

Una forma diferent de conèixer Lleida

El Bus Turístic és una forma diferent i divertida a recórrer la ciutat, en un vehicle descobert, d’una sola planta i amb una capacitat per a 44 persones. El servei incorporat d’àudio permet els viatgers escoltar les referències de la ciutat en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). La línia del Bus Turístic té mitja dotzena de parades, que uneixen els dos turons de la ciutat. Es pot triar entre dues rutes: la del matí, anomenada Ruta Verda, té parada i visita gratuïta tant al Castell dels Templers com a l'Arborètum, i la de la tarda, batejada com a Ruta Històrica, és una visita panoràmica des de Gardeny fins a la Seu Vella, que permet conèixer els edificis i monuments més emblemàtics.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

L'obertura del turisme estranger al juliol et sembla...

Carregant...
Load next