redacció
19-10-2015
Actualitzat: 27-10-2015 10:51
  • El Cadí, sense pietat del cuer

El Cadí la Seu va aconseguir la segona victòria de la temporada al superar clarament el cuer i debutant a la Lliga Femenina, l'Añares Rioja d'Azpeitia (53-90), en un partit treballat per part de les lleidatanes, ja que no van ser capaces de sentenciar fins a una segona meitat amb una millor versió defensiva. Les basques van estar dins del partit fins al descans i van obligar el conjunt de l'Alt Urgell a mantenir un nivell d'encert molt alt.

En el primer quart, la igualtat va ser la tònica, amb l'Azpeitia manant en el marcador i el Cadí la Seu a remolc fins als instants finals, quan un parcial de 0-9 li va permetre finalitzar amb 7 punts d'avantatge (16-23). Durant el segon període, les locals van continuar castigant durament la cistella del Cadí, que no trobava la fórmula per ajustar la defensa. L'Azpeitia manava en el marcador i el tècnic Joan Carles Pié va haver de parar el matx al veure que les coses no estaven funcionant. Una petita escomesa abans del descans va fer que les lleidatanes aconseguissin anar-se'n als vestidors amb un lleuger avantatge de 5 punts (36-41).

A partir del tercer quart va ser quan el Cadí la Seu va mostrar la seua millor versió. Va començar a prendre les regnes del partit i amb una fèrria defensa es va distanciar en l'electrònic per començar a posar les bases de la victòria. L'Azpeitia tenia serioses dificultats per anotar i només va ser capaç de firmar cinc punts en aquest període, mentre que les lleidatanes continuaven molt encertades en atac, especialment Tamara Abalde, que va acabar l'encontre amb 23 punts. Després d'un parcial de 5-23 (41-64), el Cadí la Seu podia afrontar l'últim quart amb tranquil·litat, malgrat que va mantenir sempre la serietat defensiva.

Així, en els primers compassos dels últims deu minuts va assolir els 30 punts de diferència (41-71). Una petita reacció de l'Azpeitia va obligar Joan Carles Pié a parar el partit, ja que el Cadí estava donant massa facilitats en defensa. Però a la recta final, amb el conjunt basc totalment entregat, es van vorejar els 40 punts de diferència (51-90).

El Cadí la Seu va confirmar així la seua superioritat respecte a un dels equips de la zona baixa de la taula i amb la segona victòria de la temporada va ascendir fins a la vuitena posició, empatat amb Mann Filter, Gipuzkoa i Zamarat. Dissabte (19.45), l'equip lleidatà tindrà l'oportunitat de confirmar la seua millora rebent al Palau d'Esports un Gran Canària que únicament ha sumat un triomf.