El campionat estatal d'esquí nàutic torna a Lleida

REDACCIÓ
09-03-2021
  • El campionat estatal d'esquí nàutic torna a Lleida

El Campionat d'Espanya d'esquí nàutic, en totes les categories i modalitats, es celebrarà per quarta vegada al complex esportiu de 2Llacs, a Gimenells i Pla de la Font (Segrià). La Federació Espanyola ha concedit al Club Esportiu Lleida Ski&Wake l'organització d'aquest esdeveniment, que es disputarà del 24 al 26 de setembre. El divendres 24 se celebrarien els entrenaments oficials, i el dissabte 25 i el diumenge 26 tindria lloc la competició.

La previsió és que es reuneixin uns 60 participants entre totes les categories (des de base fins a absoluta) i en les tres modalitats habituals (eslàlom, figures i salts). Del total de participants, aproximadament la meitat serien del club amfitrió, que a més partirà com a favorit per a revalidar el títol de campió d'Espanya per equips, un entorxat que ha conquistat en els sis anys anteriors. Aquest serà el quart Campionat d'Espanya que se celebra a 2Llacs, un complex que ja el va acollir en els anys 2014, 2017 i 2019, i que s'ha convertit en tot un referent en aquest esport.


#RacóAmbEncant: 2Llacs, la platja de Gimenells i el Pla de la Font


De fet, abans de la celebració del Campionat d'Espanya al setembre, 2Llacs també opta a ser l'escenari del Campionat de Catalunya, que en principi està programat per a l'estiu, tot i que la seva disputa està supeditada a l'evolució de la pandèmia.

Des del club lleidatà i 2Llacs remarquen que, tant per al Campionat de Catalunya –si arriba a celebrar-se– com per al d'Espanya, s'aplicaran tots els protocols covid-19 vigents en aquell moment i es seguiran de manera rigorosa totes les normatives d'higiene i seguretat que dicti el Procicat.

Camiponat Mundial del 2023

En l'horitzó està també el Campionat del Món de 2023, que havia estat ofert al club lleidatà per part de la Federació Internacional, tot i que fins al moment no s'ha fet cap pas en aquest sentit, més encara quan el Mundial de l'any passat, que havia de celebrar-se als Estats Units, no es va poder dur a terme per la pandèmia, i el d'enguany tampoc està confirmat. 

Des del complex de 2Llacs i el Club Esportiu Lleida Ski&Wake continuen treballant en els despatxos i s'espera que, a partir de l'1 d'abril –i sempre en funció de l'evolució de la pandèmia– es puguin reobrir les instal·lacions per a fer-ho també sobre l'aigua. En cas d'acollir el Mundial del 2023, es preveuen diferents obres de millor a les instal·lacions. 

Per tot això, Xavi Roy, gerent de 2Llacs, aposta per seguir alerta en tots els sentits, ja que, “en aquests moments, el prioritari és que el tema sanitari millori i que la gent pugui venir a gaudir dels nostres esports i de les activitats a l'aire lliure amb la màxima normalitat possible”. Una normalitat que Roy considera essencial recuperar perquè va estretament lligada “amb la motivació i l'estat psicològic dels esportistes”, per la qual cosa considera imprescindible que “al llarg d'enguany es pugui competir el màxim possible”.

Quant als campionats d'esquí nàutic que hi ha en perspectiva, Roy considera que cal aconseguir que siguin un èxit en tots els sentits per a, d'aquesta manera, establir unes bases i poder “començar a treballar en campionats de futur més importants”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta