El Canalet vol desbloquejar obres aturades fa un any

REDACCIÓ
Publicat: 
01-03-2018
Actualitzat: 01-03-2018 10:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Canalet vol desbloquejar obres aturades fa un any

Una denúncia de la comissió de seguiment del canal Segarra-Garrigues va obligar a començaments del 2017 a parar les obres de modernització de la xarxa de distribució del Canalet, la comunitat de regants de l’Alt Urgell de Tàrrega. La comissió va considerar que els treballs perjudicaven els interessos del Segarra-Garrigues. Des d’aleshores, el Canalet ha reiniciat els tràmits davant del departament de Territori per tornar a reprendre els treballs de modernització.

Aquesta mateixa setmana han posat a exposició pública l’estudi d’impacte ambiental requerit per la Generalitat als ajuntaments de Tàrrega i Vilagrassa. El vicepresident de la comunitat de regants de l’Alt Urgell de Tàrrega, Justo Minguella, va defensar ahir les polèmiques obres de modernització que “són de millora de la xarxa de distribució i no de transformació de secà a regadiu”. Aquestes declaracions es van fer en el marc de l’assemblea del Canalet en què estaven previstes eleccions per a presidència i vicepresidència però no es van celebrar perquè només hi havia la candidatura dels actuals responsables: Guillem Valls i Justo Minguella. Sí que hi va haver incorporació d’un nou vocal, Pere Ramon.

La modernització de la xarxa de 3.000 ha es va iniciar el 2001

El Canalet va iniciar la modernització de la xarxa de distribució l’any 2001 després de la resolució de la CHE de repartir la reserva de cabals de l’embassament de Rialb, fet que va suposar el final de la precarietat estacional de la concessió d’aquesta comunitat de regants. Llavors van començar les actuacions, algunes amb l’ajuda de l’administració, per poder regar durant tot l’any, entre les quals hi havia la millora de la xarxa de distribució.

Aquesta modernització comprèn unes 3.000 hectàrees de les quals més de 2.000 estan afectades per zepes. Durant aquest temps les obres s’han portat a terme paral·lelament amb el transcurs dels tràmits, entre els quals hi ha l’estudi d’impacte ambiental o el protocol sobre com han de regar les comunitats.

Comparteix

També t'interessarà