El CAP Balàfia - Pardinyes - Secà celebra el 30 aniversari amb activitats obertes a la ciutadania

REDACCIÓ
15-05-2021
  • El CAP Balàfia - Pardinyes - Secà celebra el 30 aniversari amb activitats obertes a la ciutadania

El Centre d’Atenció Primària Balàfia-Pardinyes-Secà de Sant Pere celebra aquesta setmana els 30 anys de la seva posada en funcionament. El 8 de maig de 1991 va obrir les seves portes i va ser el primer de Lleida a fer-ho. En aquell moment, tenia una població assignada de 19.000 habitants, que actualment ha crescut fins als 27.000, cosa que l’ha convertit en el CAP més gran de Lleida quant a població. El seu equip està format per un total de 76 persones, entre professionals de medicina, infermeria, auxiliars d’infermeria i residents, administratius i administratives, llevadores, així com professionals d’odontologia, psicologia i psiquiatria.

“Formem un gran equip de professionals que ens hem hagut d’adaptar a les necessitats que ha generat la pandèmia”, explica la seva directora, Sandra Guerrero. “Actualment estem recuperant les visites presencials i veiem que molts pacients hi acudeixen amb més d’un motiu de consulta”, explica.

Per celebrar els 30 anys del centre, s’han programat diverses activitats obertes a la ciutadania, com una caminada, una classe de zumba o un espectacle infantil amb la companyia Nopatiskos. Aquest matí també s’ha celebrat una taula rodona al Centre Cívic de Balàfia sota el títol ‘Canvis en l’assistència primària sanitària a la població en els darrers 30 anys’, a càrrec de Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Alt Pirineu i Aran del Servei Català de la Salut; Ramon Sentís, gerent territorial de l’Institut Català de la Salut a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris; Pilar Vaqué, directora d’Atenció Primària Lleida, i Luis Marco, exdirector del CAP Balàfia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta