El CAP Onze de Setembre de Lleida serà el protagonista d'avui d' ‘Històries de la Primària’

REDACCIÓ
Publicat: 
08-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El CAP Onze de Setembre de Lleida serà el protagonista d'avui d' ‘Històries de la Primària’
    Peu de foto: 
    TV3

Professionals i pacients participen al quart capítol, Els vincles, que mostra com l’atenció primària és l’espai on els ciutadans se senten confiats per exposar el seu malestar emocional


Professionals i pacients del Centre d’Atenció Primària (CAP) Onze de Setembre de Lleida seran alguns dels protagonistes del quart capítol de la docusèrie Històries de la Primària, que s’emetrà avui, dijous 8 de febrer, a les 22.45h a TV3 i a la plataforma 3Cat.

Aquesta quarta entrega, que porta per títol Els vincles, retrata com l’ansietat, l’insomni o la tristesa són afeccions cada cop més freqüents i com l’atenció primària és l’espai on surt tot aquest malestar emocional. En aquest entorn els professionals adverteixen que existeix un excés de medicació en la societat i que els joves són un dels col·lectius als qui afecta de manera preocupant aquesta mala salut mental.

Per Laura Gascó, referent de benestar emocional del CAP Onze de Setembre i una de les protagonistes del capítol d’avui, la docusèrie és una proposta molt oportuna perquè “per una banda permet parlar de tota la feina que es fa a l’atenció primària, però per l’altra també és una eina per donar visibilitat a totes aquestes noves figures que ens hi hem incorporat recentment com, en el meu cas, els referents de benestar emocional”.

La docusèrie mostra casos reals i reflecteix en primera persona la intensa tasca que du a terme l’atenció primària en benefici de la salut de la població. Al mateix temps, posa en valor la seva aportació com a eix vertebrador del sistema sanitari català i demostra com es pot convertir en un radar força acurat de l’estat de salut físic i mental de la població. Tot plegat s’ha aconseguit perquè la sèrie ha tingut accés a moments de molta complicitat i confiança entre els professionals i els seus pacients.

Comparteix

També t'interessarà