El celler Raimat inicia la seua verema més ecològica

redacció
01-08-2017
  • El celler Raimat inicia la seua verema més ecològica

Raimat, celler del grup Codorníu, pertanyent a la Denominació d’Origen Costers del Segre, va iniciar ahir a la nit la verema, la primera d’Europa, de forma manual i presumint que la d’aquesta campanya serà la més ecològica de la història del celler, perquè a diferència d’altres anys entraran en producció eco les varietats xarel·lo, garnatxa i moscatell.

La collita d’ahir a la nit es va iniciar collint uns 6.000 quilos de raïm dins de les seues 250 hectàrees certificades ecològiques, amb la varietat chardonnay destinada a l’elaboració de cava, que arribarà al mercat aproximadament d’aquí a un any i mig.

El celler Raimat és el primer a veremar de tot Europa. Ho fa de nit i a mà

La recol·lecció prosseguirà a Raimat amb la verema de ceps destinats a l’elaboració de vins blancs, que s’allargarà fins a mitjans de setembre, i finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre el mes d’octubre. El celler, que des de la seua creació el 1914 ha sigut pioner en l’aplicació de sistemes de viticultura sostenible, opta per la verema nocturna i manual perquè, afirma, només d’aquesta forma tan especial l’equip de viticultura pot seleccionar el raïm cep a cep, per assegurar-se uns vins equilibrats i intensos a fi d’aconseguir expressions diferencials a nivell de gustos i aromes. A més a més, la recol·lecció nocturna gràcies a les baixes temperatures afavoreix a preservar les aromes i evita fermentacions no desitjades.

Segons va explicar el celler, gràcies a les condicions climàtiques equilibrades en general que s’han donat aquest any a la zona, es preveu una collita d’excel·lent qualitat, encara que el rendiment pot veure’s reduït fins a un 10 per cent per les tempestes de calamarsa de principis d’any. Xavier Farré, director de viticultura de Raimat, va matisar que, “encara que vam tenir un mes de juny molt calorós, el juliol ha sigut típicament normal: calor de dia i temperatures suaus a les nits”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next