El centenari de Pedrolo presideix Cervera, Vila del Llibre

X. SANTESMASSES
10-10-2018
  • El centenari de Pedrolo presideix Cervera, Vila del Llibre

El centenari de Manuel de Pedrolo centrarà la tercera edició de Cervera, Vila del Llibre, que se celebrarà els dies 20 i 21 d’octubre. Destaca l’acte central a Sant Domènec que, sota el nom Redescobrir Pedrolo, combinaran cançons de Cesk Freixas i il·lustracions en viu de Marta Bellvehí amb lectures de l’escriptor per part de la seua filla Adelais, la comissària de l’Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga i de l’estudiosa de l’escriptor Alba Pijuan.

La figura de Manuel de Pedrolo serà present als diversos espais del certamen, com a la Casa Razquin, amb l’obra de l’actor Xavier Hidalgo Univers Poètic; a Sant Joan amb l’obra de teatre Homes i no i la casa Aldabó amb l’escape room L’inspector fa tard com a exemple de la novel·la negra de l’escriptor de la Segarra i l’Urgell. Segons el director de Vila del Llibre, Enric Bono, “es tracta de donar a conèixer el Pedrolo més desconegut. O sigui, la seua obra poètica, dramatúrgica, la poesia visual o els articles. Així, la Vila del Llibre s’inspirarà en l’imaginari de Pedrolo amb exposicions, tallers, teatre i lectures".

Segons Bono, Cervera, Vila del Llibre és avui la referència a Catalunya d’aquest projecte, que també està present en tres poblacions més, i que a la tercera edició comptarà amb l’assistència rècord de quaranta editorials i més de setanta activitats en dos dies. La iniciativa es desenvolupa al carrer i plaça Major i més de mitja dotzena de cases senyorials com la Casa Duran, la Casa Razquin o la Casa Dalmases, entre d’altres.

Al centre del carrer s’instal·larà un gran aparador de la literatura editada arran del procés polític que viu Catalunya que obrirà les portes a debats sobre el tema. Una altra de les novetats és la dedicació de la Llibreria Salí a la literatura inclusiva amb treballs en braille i audiollibres. El públic infantil tindrà el seu espai a la plaça Major, amb propostes dissenyades per la cooperativa Abacus.

Pilarín Bayés, Rafel Nadal, Marta Alòs i Pep Coll, alguns autors

Entre els escriptors que estaran presents a Cervera els dies 20 i 21 d’octubre, val a destacar noms de la talla de Pilarín Bayés, Rafel Nadal, Bea Talegón, Ramon Cotarelo, Vicenç Llorca, Joan-Lluís Lluís, Roser Capdevila, Alejandro Palomas, Gemma Lienas, Pep Coll o Marta Alòs, entre d’altres. El projecte de Cervera, Vila del Llibre compta amb el suport dels comerços del carrer Major, el conservatori, el Museu Comarcal, l’associació d’Amics de la Música i també dels dos instituts de la capital de la Segarra. Segons va explicar l’edil de Cultura, Jaume Rosich, aquest projecte pretén revitalitzar el centre històric de la ciutat amb propostes culturals. 

Entre aquestes va destacar el projecte nascut a partir dels Encants de Llibre, que té les portes obertes tots els caps de setmana de l’any amb el suport de les entitats socials com Emaus Rural i Salut Mental Ondara Sió.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next