El Centre Cívic de Llívia tindrà ascensor

REDACCIÓ
06-08-2022
  • El Centre Cívic de Llívia tindrà ascensor
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Lleida ha iniciat els tràmits per a contractar la instal·lació d’un ascensor al Centre Cívic de Llívia, per un import màxim de 72.054,81 euros (IVA inclòs), mitjançant el procediment obert de tramitació simplificada abreujada. El propòsit és poder començar les obres a l’octubre perquè estiguin finalitzes el mes següent, ja que tenen un període previst d’execució de cinc setmanes.

La construcció de l’ascensor al Centre Cívic és una històrica demanda dels veïns de Llívia, que l’actual Govern municipal va assumir com a compromís tot just iniciar el seu mandat. En un principi, es va estudiar la possibilitat d’incloure aquesta proposta entre els projectes presentats als fons Next Generation, però, com que no encaixava el pressupost a la convocatòria de la Unió Europea, es va decidir tirar-lo endavant amb fons propis de la Paeria.

Amb la instal·lació d’un ascensor es millorarà l’accessibilitat a l’equipament veïnal, ja que permetrà l’accés a la primera planta a les persones amb mobilitat reduïda, on podran desenvolupar la resta d’activitats com la resta d’usuaris.

L’actuació es concentra a la part exterior de l’edifici, propera a la sortida d’emergència i a les escales que enllacen la planta baixa i primera planta. El projecte contempla habilitar una estructura metàl·lica a l’exterior per adequar la zona i habilitar l’accés a la primera planta. L’accés a l’ascensor serà a nivell de planta baixa. “L’actuació es justifica per tal de donar un nou servei a la ciutadania en general i concretament al barri de Llívia, que necessita adaptar els seus equipaments a la normativa vigent d’accessibilitat”, segons l’informe dels tècnics municipals.   

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta