El Centre de Mercaderies de Lleida guanya 22 hectàrees i crearà 600 llocs de treball

S.ESPÍN
Publicat: 
07-09-2019
Actualitzat: 07-09-2019 6:59
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Centre de Mercaderies de Lleida guanya 22 hectàrees i crearà 600 llocs de treball
  • El Centre de Mercaderies de Lleida guanya 22 hectàrees i crearà 600 llocs de treball
  • El Centre de Mercaderies de Lleida guanya 22 hectàrees i crearà 600 llocs de treball

La Generalitat va anunciar ahir l’ampliació de la Central Integrada de Mercaderies CIM Lleida, al costat del polígon del Camí dels Frares, amb 22 hectàrees. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va assegurar que suposarà la creació de 600 llocs de treball i va demanar a la Cambra de Comerç que defineixi quin tipus de parcel·les necessiten.

La Central Integrada de Mercaderies CIM Lleida, ubicada al costat del polígon del Camí dels Frares, guanyarà unes 22 hectàrees, que se sumaran a les 42 actuals i crearà 600 llocs de treball, tot i que encara no hi ha un calendari d’execució. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va anunciar ahir a Lleida aquesta ampliació, “que serà del 50% i que poden acabar resultant en uns 160.000 metres quadrats de parcel·les”. “Es tracta d’una col·laboració entre l’Institut Català del Sòl i Cimalsa, conscients tots que era necessària una aposta a Lleida per incrementar el sòl per a activitat logística”, va indicar. 

Així mateix, el president de Cimalsa, Enric Ticó, va dir que l’Observatori de la Logística determina que a Lleida hi ha 554 persones a l’atur en aquest sector, de forma que una vegada culminada l’ampliació s’arribaria al 100% de l’ocupació.

La superfície de sòl logístic a Catalunya va créixer un 5,4% el 2018 respecte a l’any anterior

Gavín va proposar a la Cambra de Comerç i a empreses interessades que detallin quina tipologia de parcel·les necessiten per poder redactar el pla parcial de l’ampliació adequat als seus requeriments. “Hi ha més manca de parcel·les mitjanes i grans. Així, el pla plarcial podria definir parcel·les de 50.000 o 70.000 m² per a naus mitjanes o grans”, va afegir.

El president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, va considerar aquest projecte “molt necessari per al territori”. “Hem de apostar per la indústria logística i un dels problemes és la falta de sòl industrial per a mitjanes i grans superfícies. Hem d’evolucionar cap a una Lleida més industrial”, va assenyalar.

Per la seua part, el tinent d’alcalde i edil d’Urbanisme, Antoni Postius, veu en l’ampliació una oportunitat per impulsar polítiques d’industrialització. “Permetrà tirar endavant projectes que estem treballant amb la Generalitat i altres operadors privats perquè el desenvolupament que necessita la ciutat sigui una realitat aviat.”

Un sector en expansió que suposa el 13,8% del PIB

El sector de la logística suposa el 13,8% del Producte Interior Brut (PIB) a Catalunya i a Lleida ocupa gairebé 6.700 persones, un 3% més que l’any anterior, segons l’últim Observatori de la Logística, va indicar el president de Cimalsa, Enric Ticó. Va assenyalar que la superfície de sòl logístic va créixer un 5,4% a Catalunya el 2018 respecte al 2017 (a Lleida hi havia 345.489 metres quadrats el 2018) i que el preu del lloguer d’una nau a Lleida va augmentar un 8,8% (és de 2,7 euros/m²/mes), el segon increment més gran darrere de Tarragona, on va pujar un 13%. Ticó va destacar també que la província ha passat en un any de dos a cinc startups (empreses joves amb un elevat component tecnològic) en aquest sector, de les quals quatre a la capital i una a la Seu d’Urgell. Va apuntar que aquest tipus d’empreses ocupen una mitja de dotze persones. El director de Cimalsa va detallar, a més, que a Lleida van augmentar un 27% el nombre d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, un 18% el parc d’aquests vehicles i un 100% els propulsats per gas natural. D’altra banda, Ticó va dir que la província té oferta formativa sobre logística a Lleida, Tàrrega, Mollerussa i Oliana, però va apuntar la necessitat d’adequar-la en general a Catalunya a les necessitats del sector.

Comparteix

També t'interessarà