El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre amplia l'activitat de recerca d'or al riu

REDACCIÓ
Publicat: 
17-08-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre amplia l'activitat de recerca d'or al riu
    Peu de foto: 
    Foto: Centre d’Interpretació de l’Or

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer ha penjat un any més el cartell de complet per a l’activitat ‘A l’estiu, l’or el busquem al riu’; una proposta única, emocionant i divertida que convida el públic a viure l’experiència dels buscadors d’or a la llera del riu Segre.


L’activitat, que té una durada de dues hores, descobreix la història de l'explotació d'aquest valuós metall al riu Segre, la seva procedència, els seus usos i propietats, i ensenya també la tècnica manual per poder-lo extreure fàcilment de l’arena amb l’ajuda de l’àbac.

Passada una estona la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena i grava remoguda. A poc a poc, aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de la l’àbac, des on es poden treure fàcilment i es dipositen en un petit vial de plàstic, el qual el visitant es pot endur a casa com a record de l’activitat.

Aquest final d’estiu, i davant la gran demanda de places, s’ha decidit ampliar l’activitat de recerca d’or al riu als dies 2, 6 i 9 de setembre. Per participar-hi, cal entrar a la pàgina web www.museucn.com, i fer la reserva per a l’activitat ‘A l’estiu, l’or el busquem al riu’.

Comparteix

També t'interessarà