El ChatGPT és capaç d'aprovar exàmens?

REDACCIÓ - AMIC / Tecnonews
Publicat: 
13-02-2023
Actualitzat: 27-02-2023 14:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El ChatGPT és capaç d'aprovar exàmens?
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (AMIC)

ChatGPT, el chatbot d'OpenAI, continua fascinant després del seu exitós llançament, i cada dia genera nous titulars, alguns, lligats a les 'habilitats' que els usuaris van trobant en aquesta intel·ligència artificial a mesura que la utilitzen.

Recordem que aquest chatbot consisteix en una interfície amigable que s'utilitza mitjançant llenguatge natural, per a interactuar amb la intel·ligència artificial GPT-3, alimentada amb els continguts d'Internet fins a 2021, però sense connexió a la xarxa, és a dir, que no pot buscar referències actuals per a resoldre a les preguntes que se li presenten.

No obstant això, i tal com explica aquest article del rotatiu Daily Mail, aquesta circumstància -la de no tenir la seva base de coneixement actualitzada amb dades posteriors al 2021- no ha impedit que, als estudis duts a terme per diverses universitats, ChatGPT hagi passat diversos exàmens oficials dels Estats Units.

Aquest és el cas d'un examen típic dels estudis de MBA (Master of Business Administration, Màster en Administració i Direcció d'Empreses), en el qual ha obtingut una nota d'entre B i B-, la qual cosa se situaria, en termes espanyols, entre un notable baix i un notable.

ℹ️ ChatGPT, més una oportunitat que una amenaça
Peu de foto: 
Foto Tara Winstead

També posseeix el potencial de superar amb èxit l'examen per a aconseguir la llicència mèdica als Estats Units, i també el d'advocacia.

Això no significa que ChatGPT hagi obtingut la titulació a la qual tenen dret els qui superen aquests exàmens, només demostra que, quan enfrontem aquesta IA a aquests exàmens en els quals s'han de bolcar coneixements memoritzats, el chatbot d'OpenAI és l'eina idònia per a respondre a les preguntes que conformen les proves.

A la vegada, això ha portat a alguns columnistes, a plantejar-se un futur en el qual molts llocs de treball, els quals es basen en l'acumulació de coneixement per a poder exercir el seu rol, puguin veure's substituïts a mitjà/llarg termini, per intel·ligències artificials.

Si prenem el camp legal, per exemple, una IA és capaç de trobar, en molt poc temps, totes les normes, jurisprudència i resolucions sobre un tema determinat, i resumir aquests continguts de diferents formes, de manera més eficient i ràpida del que podria fer-ho una persona.

Això, sens dubte, acabarà implicant que, malgrat treballar en alguns casos humans de la mà amb intel·ligències artificials, segurament es perdran alguns llocs de treball humans. Per exemple, i seguint amb l'anterior raonament, hi haurà bufets d'advocats que prescindiran d'algunes de les persones que actualment realitzen les labors de cerca d'informació.

Comparteix

També t'interessarà