El comerç i la restauració del Segrià rebran 4MEUR d'ajuts les activitats més afectades

REDACCIÓ
15-07-2020
  • El comerç i la restauració del Segrià rebran 4MEUR d'ajuts les activitats més afectades
  • El comerç i la restauració del Segrià rebran 4MEUR d'ajuts les activitats més afectades

La Generalitat de Catalunya destinarà 6,5 milions d’euros a la comarca del Segrià per lluitar contra la situació econòmica que deixa la pandèmia. D’aquests ajuts, 4 milions d’euros aniran destinats específicament al sector comercial i de la restauració en els àmbits més afectats per la crisi derivada de la Covid-19. Els 2,5 milions d’euros restants es destinaran als ajuntaments

Aquests ajuts de 4 milions d’euros a teixit econòmic i empresarial del Segrià més afectats per la Covid-19 seran ampliables amb l’objectiu de minimitzar l’impacte sobre els sectors econòmics, ha explicat el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès. Aragonès ha presidit aquesta tarda des de la seu de la Diputació de Lleida una reunió amb representants del món polític, econòmic i social del Segrià en què també hi participat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació, Joan Talarn.

Aragonès ha explicat que s’han escoltat les demandes dels sectors presents en la trobada i agilitzaran al màxim possible la posada en marxa dels ajuts per mitjà de bestretes o avançaments i s’ha compromès a que la tramitació sigui al més senzilla possible.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha agraït aquests ajuts, “el 30% del comerç està en perill” i també les aportacions i suggeriments del teixit econòmic i social del territori. Pueyo ha explicat que s’ha arribat a un consens per crear una mesa de seguiment de la situació econòmica amb aquests agents amb la voluntat que hi hagi un flux permanent d’informació i contacte.

El Paer en cap ha remarcat que “ara el repte és la salut i la vida, ara hem de vèncer el contagi” però després vindrà el repte de “recuperar la marca de Lleida” i ha apel·lat a l’orgull dels lleidatans: “Som bons, molt bons en molts sectors i àmbits. Se’ns ha de veure forts, decidits i dignes”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha recordat que les administracions tenen el deure de situar-se al costat del sector empresarial i que més enllà de la crisi sanitària caldrà superar la crisi econòmica. Talarn ha afegit que hi ha matèries en què la Diputació no hi té competència però sí, responsabilitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?