El Comitè Olímpic veta noves pistes d’esquí per als Jocs d’Hivern del 2030 al Pirineu

R. RAMÍREZ
15-06-2019
  • El Comitè Olímpic veta noves pistes d’esquí per als Jocs d’Hivern del 2030 al Pirineu
  • El Comitè Olímpic veta noves pistes d’esquí per als Jocs d’Hivern del 2030 al Pirineu

El Comitè Olímpic Internacional (COI) rebutja que la candidatura per celebrar al Pirineu català els Jocs d’Hivern del 2030 inclogui noves pistes d’esquí. Així ho va explicar ahir el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font, en una sessió del cicle Diàlegs al Roser. Durant la seua intervenció, Font va apuntar que el COI valora les propostes en funció de la sostenibilitat econòmica i ambiental i que, en conseqüència, “no podem expandir ni un centímetre els dominis esquiables, no seria acceptable per al comitè”. Va afegir que un primer informe elaborat per experts de l’organisme esportiu el mes d’octubre passat va concloure que les que hi ha són suficients per acollir les proves esportives.

Quant a les carreteres del Pirineu, Font va recalcar que els Jocs podrien celebrar-se fins i tot amb la xarxa viària actual, encara que va expressar la seua confiança que hi hagi millores abans del 2030. En aquest sentit, va citar com a exemple els projectes en marxa del ministeri de Foment per desdoblar l’N-230 fins a Sopeira i remodelar el traçat entre aquesta localitat i la frontera francesa. Així mateix, va considerar que amb l’oferta hotelera actual n’hi ha prou per acollir tant els participants i els organitzadors dels Jocs com els espectadors.

En matèria d’obres, va apuntar tan sols a la possibilitat d’establir una vila olímpica en alguna localitat pròxima a les pistes la normativa urbanística de la qual ja hi prevegi creixement urbà. D’aquesta manera, esperen que la utilitat d’aquestes construccions vagi molt més enllà de la celebració de les competicions esportives.

Font va insistir que la finalitat dels Jocs d’Hivern és posicionar el Pirineu com a destinació turística de muntanya a nivell mundial, tal com va succeir amb les exposicions universals i els Jocs Olímpics de Barcelona. Al seu parer, això pot beneficiar tant l’esquí com els esports d’aventura. D’aquesta manera, la Generalitat espera afavorir l’activitat econòmica de les comarques de muntanya i frenar la progressiva despoblació que afecta la majoria de municipis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next