⏯️ El Comú de Lleida es compromet a "garantir la governabilitat de la ciutat" des de l'oposició

ACN
16-07-2021
  • ⏯️ El Comú de Lleida es compromet a "garantir la governabilitat de la ciutat" des de l'oposició

El Comú de Lleida ha assegurat aquest divendres que "garantirà la governabilitat de la ciutat" sempre que el govern municipal d'ERC i JxCat "respecti i mantingui" les polítiques recollides en el Pacte d'Entesa que els tres grups van acordar fa dos anys. En una roda de premsa per valorar el trencament del tripartit, la regidora Elena Ferre ha defensat que l'itinerari que els socis de govern han seguit en el tema de Torre Salses i la posterior retirada de competències del regidor Sergi Talamonte han fet "insostenible" la continuïtat del Comú dins el govern municipal. Tot i així, ha afirmat que volen "seguir sent útils, sigui dins o fora a l'oposició" i, per això, ha dit que el traspàs de les seves carteres es farà de manera "responsable".

El Comú de Lleida s'ha compromès a "garantir la governabilitat de la ciutat mentre s'aposti i es defensi polítiques valentes i de canvi". Segons la regidora Elena Ferre, això contempla totes aquelles polítiques que el Comú qualifica de "prioritàries", com són en els àmbits de mobilitat, habitatge, transició ecològica, participació, serveis socials i el sanejament econòmic de l'Ajuntament.⏯️ Pueyo demana superar la "nostàlgia" de trencar el tripartit a Lleida i vol garantir l'estabilitat entre ERC i JxCatEn aquest sentit, el regidor Sergi Talamonte ha dit que passen a l'oposició amb una voluntat "continuista", és a dir, amb la voluntat de continuar treballant en tots aquells projectes que el grup ha endegat en els darrers dos anys i en aquells que falten per fer.

Ferre també ha afirmat que el traspàs de les regidories que del Comú, en el seu cas de Participació i Lluita contra la Corrupció i, en el cas de Talamonte, d'Habitatge i Transició Ecològica, es faran de manera "responsable". "Que tinguin el mínim impacte possible en el seu mateix funcionament i per la ciutadania, que és la que s'ha de veure menys afectada per aquests canvis", ha indicat.

Finalment, Ferre ha fet una valoració dels successos que han tingut lloc en els darrers dies i que aquest divendres han culminat amb el trencament del tripartit a la Paeria amb la sortida del Comú del Govern. "El transcurs dels darrers dies no ens ha agradat. Tenim molt clara la feina que venim a fer. Volem ser el canvi útil i al final no volem formar part d'un canvi que sigui substancial", ha indicat. Per aquest motiu, Ferre i Talamonte han reiterat que continuaran treballant per tirar endavant els projectes endegats des de les seves respectives àrees i en aquells que es van acordar al Pacte d'Entesa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta