El Comú insta a paralitzar les obres del Mercat del Pla

c. i.
21-08-2015
  • El Comú insta a paralitzar les obres del Mercat del Pla

El Comú de Lleida va presentar aquest dijous al·legacions per demanar la paralització de les obres de climatització del Mercat del Pla. Argumenta que segons el plec de condicions que regeix el contracte amb la concessionària, Jamstores, les obres, que costen 114.000 euros, les hauria d'assumir l'empresa. Denuncia que els treballs hagin començat quan el projecte d'obres encara està en fase d'exposició pública i es poden presentar al·legacions a aquest. D'altra banda, el grup municipal diu que l'EMU va cometre una negligència a l'implantar el sistema de climatització inicial, que va costar 180.000 euros i que s'ha demostrat ineficient. Per això, el Comú demana més transparència a l'equip de govern amb les concessions i veure el contracte amb l'adjudicatària del Mercat del Pla. Critica també que la inversió s'inclogui en el pla de barris del Barri Antic en concepte de millora de l'eficiència energètica d'equipaments públics, "ja que no és una millora perquè augmentarà el consum".

Per la seua part, l'alcaldessa accidental, Montse Mínguez, va lamentar que "el Comú no aposta pel centre històric perquè el Mercat del Pla és una eina per a la normalització del barri" i va afegir que al fer l'obra inicial es va considerar innecessària aquesta climatització però ha resultat ser-ho, per la qual cosa "no són treballs de manteniment sinó de la mateixa obra".

D'altra banda, un veí ha denunciat al síndic municipal la concessió del Mercat del Pla, ja que la considera "una estafa" perquè Jamstores es va constituir poc abans de l'adjudicació.

rèplica

La Paeria afirma que no són treballs de manteniment sinó de la mateixa obra inicial

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?