El Consell Comarcal de les Garrigues aprova un pressupost de 8,1 milions d’euros per al 2024

REDACCIÓ
Publicat: 
02-12-2023
Actualitzat: 02-12-2023 15:08
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell Comarcal de les Garrigues aprova un pressupost de 8,1 milions d’euros per al 2024
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de les Garrigues (Garrigues TV)

El Consell Comarcal de les Garrigues ha aprovat aquesta setmana en sessió plenària el pressupost per a l’exercici 2024, que ascendeix a 8.103.181 euros. El 26% del total l’aporten els ajuntaments de la comarca com a agents finançadors, el que suposa més de 2 milions d’euros. Les tres àrees amb més inversió són els serveis socials, la gestió de residus i l’educació.

El president del Consell Comarcal, Antoni Villas, destaca que “el pressupost reflecteix les necessitats diverses de la comarca”, i afegeix que "els recursos aprovats es destinaran a sectors claus com els serveis a les persones, l’educació o la sostenibilitat ambiental”.

Es tracta d’un pressupost basat en la cerca de l’eficiència i l'eficàcia en la gestió, que alhora reforça l’àmbit dels serveis a la ciutadania. Concretament, els serveis socials suposen un 28,9% del total del pressupost, dins del qual es preveu la implantació d’un nou servei d’orientació i acompanyament a les famílies i el desenvolupament del Pla d’Envelliment KM 0. En matèria de gestió de residus, una altra de les grans àrees amb un 22,4% dels recursos, es fixa l’objectiu de reduir les tones que s’envien a dipòsit controlat i estudiar la possibilitat d’implantar el porta a porta a la comarca. Per últim, en l’àmbit educatiu, que suposa un 19,3%, es destina al transport escolar.

Quant als agents finançadors del Consell Comarcal per a l’any vinent, destaquen els ajuntaments, que aportaran 2.081.200 euros, un 26% del pressupost, mentre que el 60% prové de la Generalitat.

Moció per garantir una bona implantació de les noves funcionalitats del Registre Civil

En la sessió plenària d’ahir tots els grups polítics van aprovar per unanimitat la ‘Moció per garantir una bona implantació de les noves funcionalitats del Registre Civil a través de la plataforma DICIREG’.

Concretament, demanen que s’imparteixi la formació al funcionariat de forma presencial per tal de resoldre problemàtiques de tramitació real i que es reforci el personal a les oficines del Registre Civil per tal de pal·liar l’ampliació dels temps en la tramitació d’expedients.

Comparteix

També t'interessarà