El Consell Comarcal del Segrià aprova un pressupost de 15 MEUR per al 2020

ACN
08-02-2020
  • El Consell Comarcal del Segrià aprova un pressupost de 15 MEUR per al 2020

El ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat aquest divendres el pressupost per al 2020, que ascendeix a 15.021.089,54 milions d'euros, gairebé un 5% més que el de l'exercici 2019, bàsicament per l'increment de personal i de serveis que s'ofereixen als municipis de la comarca. El pressupost s'ha aprovat amb 19 vots favorables, dels grups de JxCat i ERC i l'abstenció del conseller del Comú. Per la seva banda, el PSC, PP i C's hi ha votat en contra. El Ple també ha donat llum verda a la Relació de Llocs de Treball. Altrament, ha acordat una declaració institucional per reclamar la creació d'un nucli de Rodalies ferroviàries a Lleida i que el nou servei d'AVE 'low cost' AVLO que Renfe posarà en marxa a l'abril s'aturi també a Lleida.

Cal tenir en compte que el Consell Comarcal del Segrià és un ens finalista i que la majoria dels seus ingressos provenen de transferències d'altres administracions, en concret un 85,57%, sobretot dels departaments d'Educació i d'Afers Socials de la Generalitat, així com de la Diputació de Lleida. Entre l'augment de les despeses destaca la incorporació d'una desena de tècnics durant l'any 2019 i l’increment d'un 2% dels salaris de la plantilla, amb efectes retroactius a partir de l'1 de gener, a més de la previsió d'una possible segona pujada durant aquest any.

Pel que fa als ingressos, destaca un descens del 27% en ingressos patrimonials, fruit bàsicament de la devolució pels materials de recollida selectiva. També cal recordar que el cànon de residus que ingressava el consell disminueix atès que no s'ingressa el de Lleida ciutat, que és recaptat directament pel Consorci de Residus del Segrià.

D'altra banda, el Ple ha acordat una declaració institucional per a la creació d'un nucli de rodalies a les comarques de Lleida i perquè s'aturin el nou AVE 'low cost' AVLO que posarà en marxa Renfe s'aturi de Lleida. Així mateix, ha aprovat la proposta d'imposició de sancions a les empreses Hispano Igualadina i Autocars Ravigo per un import total de 5.000 euros per infraccions greus i molts greus en el contracte de transport escolar.

La sessió també ha donat llum verda al conveni per al desenvolupament dels cursos d'alfabetització en el marc del servei de primera acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i a la Comissió de seguiment de menjador escolar. També s'ha aprovat per unanimitat una moció del grup PSC-CP per a la consideració de zones despoblades en l'impost d'emissions de CO2. En aquest sentit, s'ha acordat la creació d'una comissió formada pels diferents grups polítics, que tindrà lloc el 5 de març, per consensuar una proposta concreta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

L'obertura del turisme estranger al juliol et sembla...

Carregant...
Load next