El Consell Comarcal del Segrià reclama uns preus "justos" per a la pagesia i la fruita dolça

ACN
19-12-2019
  • El Consell Comarcal del Segrià reclama uns preus "justos" per a la pagesia i la fruita dolça

El ple del Consell Comarcal del Segrià, celebrat aquest dimecres, ha aprovat una declaració institucional en defensa d'uns preus "justos" per a la pagesia i, en concret, per a la fruita dolça i de pinyol. El president del consell comarcal, David Masot, ha destacat l'entesa entre totes les formacions polítiques en una declaració institucional que "denuncia un greu perjudici com és els preus injustos, en aquest cas per a la fruita dolça", però que "es podria fer més ampli a altres productes agrícoles com ara l'oli", i que "provoca un perjudici a l'economia familiar i despoblació al nostre territori". La sessió també ha donat llum verda a una moció d'ERC en defensa de la llibertat d'expressió i de la iniciativa política al Parlament de Catalunya.

La declaració institucional, que també es va aprovar també a la Diputació de Lleida, insta el govern espanyol a oferir ajuts directes als productors pels baixos preus i la reducció de mòduls de l'IRPF i els pagaments a la Seguretat Social. També demana al Ministeri d'Agricultura que apliqui un pla d'arrancada d'arbres fruiters, i insta al Departament d'Agricultura a continuar aplicant el Codi de Bones pràctiques del sector agroalimentari i a seguir fomentant el consum dels productes agraris produïts a Catalunya.

D'altra banda, exigeix l'aplicació real i efectiva de la disposició addicional primera de la Llei de mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials i insta les administracions competents a establir les condicions perquè la pagesia i ramaderia catalanes puguin competir en igualtat pel que fa a les exigències i als estàndards de producció respecte a productes agraris d'altres països.

El ple del Consell Comarcal del Segrià també ha donat llum verda a una moció en defensa de la llibertat d'expressió i la iniciativa política al Parlament de Catalunya. A més, en l'àrea de serveis socials s'ha aprovat la creació de la comissió de coordinació de polítiques LGBTI i d'adequació dels formularis del Consell Comarcal del Segrià per garantir el dret de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com el segon pla de polítiques de dones a la comarca del Segrià.

Altrament, la sessió ha aprovat l'addenda de pròrroga per al 2020 del Contracte Programa 2016-2019 amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la modificació del preu públic per la prestació dels serveis socials bàsics i especialitzats, que l'any vinent serà de 10,76 euros per persona.

D'altra banda, el ple ha iniciat la incoació de l'expedient de resolució del contracte de servei transport escolar a l'empresa d'autocars Ravigo, SL, per incompliment de contracte i no estar al corrent de pagament amb Hisenda.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta